[ŽT] Scena geresnė nei iš veiksmo filmo. Kaip milžiniški tankai pavirsta į ugnies kamuolius (Video)  (2)

Įspūdingas elitinio tanko sunaikinimas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Invazijos į Ukrainą metu rusai nuolat praranda vertingiausią savo techniką. Neseniai „Forbes“ pranešė, kad per pastarąsias savaites vien Avdijivkoje Rusijos kariuomenė neteko mažiausiai 143 tankų, o Ukrainos pusės nuostoliai siekė 14 mašinų. Be to, kasdien iš fronto ateina žinių apie tolesnius Rusijos nuostolius – įskaitant sunkiuosius liepsnosvaidžius TOS-1A ir kt., rašo „Wirtualna Polska“ žurnaliztas Norbertas Garbarekas.

Dabar prie ukrainiečių sunaikintų mašinų sąrašo agresorius gali pridėti dar vieną tanką T-72B3. Tai vienas vertingiausių nuostolių, nes kalbama apie pagrindinį ir kartu vieną moderniausių tankų, naudojamų atakoms Ukrainoje.

„OSINTtechnical“ savo profilyje socialiniame tinkle „X“ paskelbė įspūdingą vaizdo įrašą, kuriame po ukrainiečių drono kamikadzės smūgio netoli Donecko sprogsta T-72B3 tankas. Detonavus amunicijai tankas paskendo liepsnose. Dėl galingo smūgio bokštelis buvo tiesiog nuplėštas nuo korpuso.

 

Dar prieš prasidedant invazijai rusai turėjo apie 1200 T-72B3, tačiau dėl besitęsiančių kovų šimtai šių mašinų buvo sunaikinti arba konfiskuoti kaip trofėjus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (2)

Susijusios žymos: