[ŽT] Teroras. Ukraina skelbia, kiek jos civilių žuvo nuo karo pradžios  ()

Pabrėžiama, kad vien nuo 2023 metų gruodžio pabaigos per Rusijos antskrydžius žuvo 125 žmonės, o daugiau nei 550 buvo sužeisti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos teroras. Nuo Rusijos plataus masto invazijos į Ukrainą pradžios daugiau nei 10 200 civilių žuvo ir daugiau nei 19 300 buvo sužeisti.

Taip teigiama JT Humanitarinių reikalų koordinavimo biuro (OCHA) vadovės Edem Wosornu pranešime, praneša „Ukrinform“.

Pabrėžiama, kad vien nuo 2023 metų gruodžio pabaigos per Rusijos antskrydžius žuvo 125 žmonės, o daugiau nei 550 buvo sužeisti.

Ataskaitoje taip pat pažymima, kad per beveik dvejus karo metus žuvo 575 ukrainiečių vaikai.

JT pareigūnė pridūrė, kad naujausia Rusijos smūgių banga dar labiau apsunkino pagalbos operacijas ir paveikė humanitarinės pagalbos teikimą.

„Visą laiką turi būti griežtai laikomasi tarptautinės humanitarinės teisės. Tarptautinė humanitarinė teisė aiškiai draudžia nukreipti atakas prieš civilius gyventojus ir civilinius objektus, taip pat draudžia beatodairiškus išpuolius. Tai apima humanitarinį personalą ir turtą. Be to, karinių operacijų metu reikia nuolat rūpintis civilių ir civilių objektų tausojimu“, – rašoma pranešime.

 

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, remdamasi Jungtinių Tautų duomenimis, 2024 m. humanitarinės pagalbos prireiks daugiau nei 14,6 mln. žmonių Ukrainoje, o tai sudaro 40 proc. visos Ukrainos populiacijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(2)
(1)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()