[ŽT] „Jie juos tam paruoš.“ Rusai aktyviai rengia naują masinį puolimą  ()

Dabar visuose svarbiausiuose puolimo taškuose rusai apsimeta aktyviais, naudojasi taktinės aviacijos, gyvosios jėgos pranašumu, bet tuo pačiu labai aktyviai kaupia savo reguliariosios armijos karių atsargas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai rengia naują masinį puolimą.

Karo ekspertas, Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos karininkas Andrijus Kramarovas „Radijui NV“ sakė, kad artimiausiomis savaitėmis rusai gali pradėti puolimą svarbiausiose fronto vietose.

„Kupjansko zona gana aktyvi. Dabar ten esantis priešas naudoja daug taktinės aviacijos, pirmiausia bandydamas sušvelninti mūsų gynybos liniją valdomomis oro bombomis. Artilerija ir pėstininkai šioje srityje dar nedalyvauja. Jie ten renkasi ir, greičiausiai, artimiausią savaitę ar po dviejų sulauksime labai aktyvaus rusų puolimo šia kryptimi. Manau, kad tai bus vienu metu su aktyviu puolimu Avdijivkoje ir aktyviu puolimu mūsų pasienyje, esančiame toliau į pietus – Zaporižioje, Robotynės srityje.

Dabar visuose svarbiausiuose puolimo taškuose rusai apsimeta aktyviais, naudojasi taktinės aviacijos, gyvosios jėgos pranašumu, bet tuo pačiu labai aktyviai kaupia savo reguliariosios armijos karių atsargas. Jei pažiūrėtume apskritai statistiką, tai rusai palaiko tokį 400-450 tūkstančių okupantų lygį mūsų žemėje. Todėl galime daryti išvadą, kad jie taip pat ruošiasi aktyviam puolimui.

 

Greičiausiai ši labai aktyvi puolimo fazė vyks vienu metu visose pagrindinėse fronto srityse.

Dabar esame gynybos pozicijoje, kur mums labai svarbu sukaupti pakankamai amunicijos šiai atakai atremti.

Dabar Rusijos armijos užduotis yra išnaudoti mūsų kariuomenę. Ukrainos teritorijoje taip pat yra daug reguliarių, gerai apmokytų karių – tų, kurie tikrai pasiruošę puolimui. Jie juos tam paruoš. Todėl dabar esame tokioje karo fazėje, kad turime efektyviai atlaikyti šį mūsų laukiantį puolimą“, – sakė Kramarovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(9)
(29)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: