„2 m po žeme. Dabar gali padėti tik bombos.“ Situacija kardinaliai keičiasi. Ką fronte turi rusai (Video)  ()

Ukrainiečius apstulbino internete pasirodęs rusų vaizdo įrašas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sergejus Tiščenka, Ukrainos 3-iosios atskirosios šturmo brigados inžinerinės paramos bataliono vadas, pasidalijo filmuota medžiaga, kurioje rusai demonstruoja savo gynybinius įtvirtinimus. Tai ne šiaip žeminės – tai visaverčiai požeminiai šakoti tuneliai, kurių ilgis siekia šimtus metrų, o gylis – du metrus. Taip, tai neišgelbės nuo sunkiųjų bombų, bet nuo artilerijos minų, dronų, FPV ir t. t. to daugiau nei pakanka. Artilerija, ypač kasetinė, prieš tokią gynybinę infrastruktūrą taip pat beprasmiška, savo „Telegram“ kanale rašo izraelietis, nevyriausybinės organizacijos „Ukrainskaja Oborona“ instruktorius Yigalas Levinas.

Žinoma, tai ne „Hamas“ (juo labiau ne „Hezbollah“) tuneliai su jų 50 ir daugiau metrų gyliu, betono liejimu, vonios kambariais ir liftais, bet vis dėlto tai nėra tik įtvirtinta „žeminė“. Tai primena suomių gynybinius įtvirtinimus per Žiemos karą. Na, tokios vietos niekas niekada nešturmuoja stačia galva (nebent turi masinę šauktinių armiją ir begalę specializuotų apmokytų šturmuotojų batalionų), bet ją apeina, izoliuoja, uždūmina arba sudegina, arba užminuoja ir palaidoja gyvą. Teigia Y. Levinas.

 

Tikriausiai tokios požeminės struktūros vėliau patirs savo evoliuciją, kad apsigintų nuo didelių dronų ir automatizuotų robotų.

 

Vaizdo įraše rusų karys ir jo kolegos žeminės sistema vaikšto apie tris minutes. Jame – ne tik slėptuvės, lapių duobės ir posūkiai – matoma gerai įtvirtinta, išsišakojusi tunelių sistema.

„Jie nesugalvojo nieko naujo, tai jau buvo daroma kituose karuose. Bet! Parodykite man ką nors panašaus mūsų šalyje. Ir kodėl taip neįrengta visa Ukrainos ginkluotųjų pajėgų 3-ioji gynybos linija?“, piktinosi savo įraše Tiščenka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(15)
(1)
(14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: