Kariuomenė liepė žmonėms „ruoštis karui“! Visa šalis panikuoja. Kas vyksta  (2)

Rusijos ketinimų nuogąstaujanti NATO šalis ruošiasi blogiausiam.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Realizmas ar baimės kurstymas? Švedijos vyriausybės ir kariuomenės raginimai švedams pasirengti karui sukėlė panišką pirkimą, išsigandusius vaikus ir aršias diskusijas Šiaurės Europos šalyje.

„Švedijoje gali kilti karas“, - sekmadienį metinėje gynybos konferencijoje sakė civilinės gynybos ministras Carlas-Oskaras Bohlinas, perspėdamas švedus, kad jie nepasiduotų lengvabūdiškumui.

Po kelių dienų šią mintį pakartojo Švedijos ginkluotųjų pajėgų vadas Micaelis Bydenas, kuris parodė sudegusių ir subombarduotų namų iš Ukrainos nuotraukas.

„Ar tikite, kad tai gali būti Švedija?“ - klausė M. Bydenas auditorijos, vėliau paaiškinęs, kad šis klausimas nebuvo retorinis.

„Rusijos karas prieš Ukrainą yra žingsnis, o ne galutinis tikslas, siekiant ambicijų sukurti įtakos sferas ir sugriauti taisyklėmis grindžiamą pasaulio tvarką“, - pridūrė jis.

Gruodžio pradžioje Stokholmas ir Vašingtonas pasirašė paktą, atveriantį kelią JAV pajėgoms veikti Švedijoje. Tada Bydenas pareiškė, kad švedams reikia "psichologiškai pasiruošti karui". Šiuos pareiškimus plačiai išplatino naujienų portalai ir socialinė žiniasklaida.

Vėliau vaikų teisių grupė „Bris“ pranešė, kad pastebimai padaugėjo skambučių į jos paramos liniją iš vaikų, sunerimusių dėl artėjančio karo perspektyvos.

 

Parduotuvių tinklai taip pat pranešė, kad smarkiai išaugo su krizėmis susijusių prekių, pavyzdžiui, avarinių radijo imtuvų, kanistrų ir stovyklavimo viryklių, pirkimas, todėl kai kuriose parduotuvėse lentynos ištuštėjo.

Komentarai taip pat sukėlė diskusijas Švedijoje apie tai, kiek tikėtinas visavertis konfliktas Švedijos teritorijoje ir ar įspėjimai prilygsta baimės kurstymui.

„Tai rimta situacija, tačiau taip pat svarbu aiškiai pasakyti, kad nėra taip, jog karas jau už durų“, - transliuotojui TV4 sakė socialdemokratų lyderė ir buvusi ministrė pirmininkė Magdalena Andersson.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(9)
(5)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: