Žvėriškas rusų monstras. Pliekia iš RBU-6000. Labai keistas ginklas (Video)  ()

Priešas parodė, kaip jis praktiškai naudoja tokį „hibridinį“ ginklą ir koks jo efektyvumas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-15 Žvėriškas rusų monstras. Pliekia iš RBU-6000. Labai keistas ginklas (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2023 metų rugsėjo pabaigoje viešoje erdvėje pasirodė nuotrauka, iš kurios paaiškėjo, kad rusų okupantai sukūrė dar vieną „Frankenšteino monstrą“ – ant šarvuoto traktoriaus MT-LB uždėjo karinio jūrų laivyno paleidimo įtaisą RBU-6000.

Nors ši nuotrauka nedavė galimybės pamatyti visų detalių, pati idėja sumontuoti laivo pabūką ant šarvuočio atrodė keistai, jei atsižvelgsime į žinomas RBU-6000 charakteristikas.

Dabar viešumoje pasirodė filmuota medžiaga, kurioje matyti, kaip rusai naudoja šį „hibridinį“ MT-LB su RBU-6000. Šis „Frankenšteino monstras“ atrodo ne mažiau keistai.

Pirma detalė, kaip matyti iš paskelbtos filmuotos medžiagos, yra ta, kad rusai turi bent kelis MT-LB su RBU-6000, o tuo pačiu ne tik įprastą šio ginklo versiją su 12 paleidimo įrenginių, bet ir taip pat „sumažintą“, turinčią tik 4 paleidimo įrenginius.

Tai svarbus niuansas, nes paties RBU-6000 svoris siekia 3,5 tonos, o MT-LB keliamoji galia ant popieriaus yra tik 2,5 tonos.

Kaip paaiškėjo, rusų okupantai rankiniu būdu užtaiso savo RBU-6000 į MT-LB. Šis momentas yra logiškas, nes laivuose ar stacionariose kranto įrenginiuose RBU-6000 yra specialiai įrengtos šachtos raketoms tiekti.

 

 

Tačiau rankinis RBU-6000 užtaisymas akivaizdžiai yra labai daug darbo reikalaujantis procesas, nes, pavyzdžiui, RGB-60 raketa šiam ginklui sveria net 113 kg, o raketa 9M22, skirta BM-21 „Grad“ – 66 kg.

RBU-6000 charakteristikos numato, kad toks raketų paleidimo įrenginys turėtų tiesiog „uždengti“ tam tikrą vandens plotą, o šaudymo nuotolis yra tik iki 5,2 kilometro, ugnies greitis yra 1 šūvis per 2,4 sekundės.

Atsižvelgdami į šias savybes, rusai akivaizdžiai mieliau naudoja tokius „monstrus“ daugiausia naktį, kad sumažintų galimą Ukraios kariuomenės atsaką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(24)
(-18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()