[ŽT] „Kas ten sekantis?“ Ukraina pataikė į du Rusijos lėktuvus. Kaip jai tai pavyko (Foto)  ()

Smūgiai buvo surengti apie 21 val.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-15 [ŽT] „Kas ten sekantis?“ Ukraina pataikė į du Rusijos lėktuvus. Kaip jai tai pavyko (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukraina galėjo pataikyti į Rusijos lėktuvus A-50 ir Il-22, pasitelkusi amerikietišką priešlėktuvinę raketų sistemą „Patriot“.

Apie tai savo „Telegram“ kanale praneša Mariupolio mero patarėjas Petro Andriuščenka. Jo teigimu, smūgiai buvo surengti apie 21 val. „Preliminariai buvo numuštas A-50, o Il-22 pamuštas,  jis laikėsi ore ir bandė patekti į artimiausią aerodromą. Kerčės apylinkėse prasidėjus nusileidimui, jis dingo iš radaro“, -  rašė jis.

Andriuščenka taip pat paskelbė archyvines A-50 nuotraukas, darytas gruodžio 27 d. „Mūsų Mariupolio pasipriešinimo dalyvių nuotrauka, nurodant nusileidimo vietą, kurią gavome norėdami sumedžioti lakūnus... Dabar – į archyvą. Su malonumu. Kas ten sekantis?" – pažymėjo jis.

 

Pietų gynybos pajėgos pažymėjo, kad A-50 padeda įsibrovėliams nustatyti Ukrainos objektų vietą ir nukreipti atakas prieš juos. Iš viso Rusijos Federacija turi tris A-50 ir šešis А-50У lėktuvus. Vienas lėktuvas kainuoja apie 330 mln. dolerių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(78)
(2)
(76)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: