Kiauras kaip rėtis. Skelbiama pirma pamušto Il-22 nuotrauka (Foto)  (1)

Pasak karinių oro pajėgų atstovo, prioritetinis smūgio virš Azovo jūros taikinys buvo lėktuvas A-50. Tačiau jiems vis tiek pavyko pamušti Il-22.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-15 Kiauras kaip rėtis. Skelbiama pirma pamušto Il-22 nuotrauka (Foto)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos karinis lėktuvas Il-22, kuris veikė kaip oro vadavietė ir skrido virš Azovo jūros, po nežinomų raketų sprogimo nesudužo. Lėktuvas galėjo pasiekti aerodromą, tačiau buvo smarkiai apgadintas ir netinkamas naudoti.

Internete pasklido pirmieji pamušto Il-22 vaizdai. Juose matyti orlaivio uodega, kuri smarkiai suvarpyta įvairaus dydžio skylutėmis.

Karinių oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas feisbuke kalbėjo apie specialiosios gynybos pajėgų operacijos danguje virš Azovo pasekmes.

 

Ihnatas pranešė, kad Il-22 pasiekė Anapos oro uostą Rusijos Federacijos Krasnodaro srityje. Pasak Ukrainos pareigūno, Rusijos lėktuvas buvo rimtai apgadintas ir „nepataisomas“.

Karininkas taip pat pažymėjo, kad atakos taikinys buvo Rusijos ginkluotųjų pajėgų ilgojo nuotolio radarų aptikimo lėktuvas A-50. Kurį laiką šio orlaivio likvidavimas buvo nepasiekiamas oro pajėgoms. Tačiau dabar jis sunaikintas, o kartu su juo „likviduotas“ Il-22.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(111)
(1)
(110)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)