Pasaulinis karas artėja – skelbia Londonas. Pasiruošus reikėjo būti jau vakar  ()

JK gynybos vadas įspėja apie pasaulinių konfliktų eskalavimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sakydamas kalbą, kurioje išdėstė savo požiūrį, kad 2024 m. pasaulis taps pavojingesnis ir reikalaus, kad Jungtinė Karalystė ir jos sąjungininkės konfrontuotų su „neracionaliomis“ valstybėmis, Jungtinės Karalystės gynybos ministras Grantas Shappsas pareiškė, kad vyriausybė siekia padidinti išlaidas gynybai iki 2,5 proc. BVP, ir paragino kitas demokratines šalis pasekti jo pavyzdžiu.

Jis įspėjo, kad po penkerių metų Didžioji Britanija gali atsidurti keliuose karinių veiksmų teatruose, įskaitant Rusiją, Kiniją, Iraną ir Šiaurės Korėją.

„Paklauskite savęs... ar labiau tikėtina, kad šis skaičius didės, ar mažės? Įtariu, kad visi žinome atsakymą. Tikėtina, kad jis didės. Taigi, 2024 m. turi būti lūžio taškas“, – sako ministras.

Shappsas minėjo, kad Didžioji Britanija gynybai pinigine išraiška išleidžia daugiau nei bet kada anksčiau. Jis taip pat pridūrė, kad vyriausybė skiria lėšų savo branduolinio atgrasymo pajėgoms modernizuoti ir rezervams papildyti ir planuoja tai daryti toliau.

Kalbėdamas apie NATO nares, kurios nepasiekė 2 proc. BVP išlaidų tikslo, Shappsas pridūrė, kad dabar atėjo laikas visoms sąjungininkėms ir demokratinėms pasaulio šalims padaryti tą patį ir užtikrinti, kad jų išlaidos gynybai didėtų.

 

Gynybos sekretorius taip pat teigia, kad Didžioji Britanija pademonstravo savo pasirengimą veikti, kai to prireikia, paminėdamas kartu su JAV koordinuotus smūgius prieš husių sukilėlius Jemene, siekiant apsaugoti tarptautinę laivybą.

Pabrėždamas Britanijos dalyvavimą pasaulinėje politikoje, Shappsas praneša, kad Jungtinė Karalystė šių metų pirmąjį pusmetį dislokuoja 20 000 karių, kurie dalyvaus NATO pratybose Europoje, taip pat karinius laivus ir eskadrinius minininkus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(134)
(15)
(119)

Komentarai ()