„JAV valdė pasaulį 500 metų. Ukrainos laukia Afganistano ir Libijos likimas“  (1)

Pasak Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministro, Vašingtonas neturėjo jokios konkurencijos, išskyrus SSRS laikotarpį. Britų žurnalistai pastebi, kad Lavrovo antivakarietiška retorika skirta tam tikrai auditorijai, nes daugelyje šalių jo „labai norima klausytis“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbėdamas spaudos konferencijoje apie 2023 metų užsienio politikos rezultatus, Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas išsakė nemažai pareiškimų, visų pirma, kad Ukrainos laukia Afganistano likimas. Apie tai praneša „RIA Novosti“.

„Afganistanas. Amerikiečiai ten išbuvo 20 metų. Ką jie ten pasiekė? Tą patį ką su Iraku, Libija", – sakė Lavrovas.

Jo teigimu, demokratija minėtose šalyse nėra įsitvirtinusi, toks pat likimas neva laukia ir Ukrainos.

Jis teigė, kad neva nėra „vilties“, kad Rusijos Federacija bus kaip nors nugalėta, ir priminė, ką Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pasakė 2022 metais, apie derybų galimybę ir kad ateityje susitarti bus sunkiau.

Kalbos pradžioje Lavrovas kalbėjo apie „agresyvią ir nelegalią“ Vakarų kampaniją prieš Maskvą, detalių nenurodydamas. Pasak jo, daugumą diskusijų, kuriose dalyvavo Vakarai, vedė JAV, kuri pasaulį valdė 500 metų ir neturėjo konkurencijos, išskyrus SSRS laikotarpį. Neturėdama rimtų konkurentų JAV nurimo ir tapo hegemone.

„Sky News“ žurnalistų teigimu, Lavrovo antivakarietiška retorika yra skirta konkrečiai auditorijai. Daugelyje šalių Lavrovo „klausomasi labai noriai“, pažymi leidinys. Didžiąją konferencijos dalį Lavrovas praleido kaltindamas JAV dėl Rusijos veiksmų Ukrainoje. Jis sakė, kad Vakarai apginkluoja Ukrainą, todėl nėra prasmės derėtis dėl branduolinio nusiginklavimo, nes Vakarai nėra suinteresuoti.

 

Per spaudos konferenciją Lavrovas taip pat paminėjo, kad pagrindinis tarptautinių pastangų Palestinos atžvilgiu vektorius turėtų būti Palestinos valstybės kūrimas, nes kitu atveju gali būti „smurto pasikartojimų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(52)
(-46)

Komentarai (1)