„Turime informacijos, kas ten.“ Ką vietoje branduolinio ginklo gavo Lukašenka (Video)  ()

Ši informacija yra slepiama.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusai pradėjo dislokuoti branduolinius ginklus Baltarusijoje prie NATO sienų, rašo „The Wall Street Journal“.

Tačiau, viena vertus, teigiama, jog taktiniai branduoliniai ginklai esą buvo patalpinti Gardino srities Lydos miesto teritorijoje – netoli nuo sienos su Lietuva ir Lenkija. Tačiau, kita vertus, tai gali būti netikri ginklai.

Apie tai „24 kanalui“ sakė Jungtinio pereinamojo laikotarpio kabineto vadovo pavaduotojas ir Baltarusijos liaudies antikrizinės administracijos vadovas Pavelas Latuško, pažymėdamas, kad ši informacija yra slepiama. Jis pridūrė, kad ji naudojama propagandos tikslais. Beje, leidinys mano, kad dislokuodamas branduolinį ginklą V. Putinas nori ypač išgąsdinti Aljansą.

„Gauname informacijos, kad tai tariamai netikri branduoliniai ginklai. Tai yra, jie negali būti naudojami realybėje. Greičiausiai tai yra imitacijos“, – mano P. Latuško.

„Arba nėra kovinės galvutės, arba šis ginklas yra visiškai pasenęs.“

Aleksandras Lukašenka įtraukia branduolinius ginklus į Baltarusijos karinę doktriną. Save pasiskelbęs šalies prezidentu, jis bando aiškinti, kad taip jis neva nori „ginti“ Baltarusijos interesus.

 

Tuo tarpu Lenkijai metami kaltinimai. Sakoma, kad ji tariamai „planuoja dislokuoti“ branduolinius ginklus. Štai kodėl, pasak jo, Baltarusija nusprendė tai padaryti.

„Taigi ar Lenkija planuoja, ar jau ten dislokuota? Kodėl dislokavote branduolinius ginklus? Kas planavo jus užpulti?“ – piktinosi Baltarusijos liaudies antikrizinės administracijos vadovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(7)
(13)

Komentarai ()