[ŽT] Programišiai smogė Rusijos gynybos ministerijai. 1,2 TB informacijos – ukrainiečių rankose  ()

Ukrainos programišiai pačiupo tikrą aukso puodą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Programišiai iš grupės „Blackjack“, tariamai susijusios su Ukrainos saugumo tarnyba (SBU), įsilaužė į Rusijos valstybinę įmonę, vykdančią statybos darbus Rusijos kariuomenei, ir atsisiuntė daugiau kaip 1,2 TB duomenų, „New Voice of Ukraine“ pranešė Ukrainos teisėsaugos šaltinis.

Duomenis iš Rusijos pagrindinės karinės statybos direkcijos, atsakingos už specialiuosius projektus, sudarė daugiau kaip 500 rinkinių techninės dokumentacijos, skirtos kariniams objektams visoje Rusijoje: arsenalams, priešlėktuvinės gynybos objektams, štabams ir kareivinėms, įskaitant esančias okupuotose Ukrainos teritorijose.

Įsilaužėliai taip pat ištrynė septynis serverius ir užšifravo daugiau kaip 150 Rusijos darbuotojų kompiuterių, taip iš esmės sukeldami negrįžtamą duomenų praradimą.

 

Anksčiau, NV šaltinių duomenimis, programišiai „Blackjack“ įsilaužė į Maskvos interneto paslaugų teikėją „M9com“, ištrindami duomenis iš jo serverių, ir įsilaužė į Rusijos darbo ministerijos interneto svetainę, prisijungdami prie Rusijos diktatoriui Vladimirui Putinui skirtų oficialių ataskaitų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(0)
(55)

Komentarai ()