„Rusai surengė hibridinę ataką prieš Lietuvą ir Lenkiją.“ NATO šokas. Kas vyksta  ()

Lenkijoje ir Baltijos šalyse – hibridinė ataka.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo studijų instituto (ISW) ataskaitoje teigiama, kad neseniai Lenkijoje ir Baltijos regione įvykusių didelių GPS sistemų sutrikimų priežastis – Rusijos elektroninės karybos bandymai.

Sausio 16 ir 17 d. šiaurės ir centrinėje Lenkijoje buvo pastebėti precedento neturintys GPS trikdžiai. Panašūs trukdžių lygiai buvo užfiksuoti Lenkijos Baltijos jūros pakrantėje, taip pat šiaurės vakarų ir vidurio Lenkijoje gruodžio pabaigoje.

Lenkijos radijo stotis „Radio Zet“ iškėlė prielaidą, kad trikdžius galėjo sukelti NATO pratybos regione arba iš Kaliningrado srities sklindantys Rusijos elektroninio karo (REB) sistemų bandymai.

Atrodo, kad spaudos spėjimus ketvirtadienį patvirtino Karo tyrimų instituto (ISW) pranešimas, kuriame teigiama, kad Švedijos karinės žvalgybos ir saugumo tarnyba (MUST) pradėjo sutrikimų tyrimą. Švedijos atstovas spaudai pulkininkas leitenantas Joakimas Paasikivis teigė, kad yra įrodymų, jog Rusija ir anksčiau trikdė GPS signalus Šiaurės Europoje per Rusijos manevrus Murmansko srityje ir per NATO pratybas.

Rusijos žiniasklaida buvo pranešusi, kad Rusijos Baltijos laivyno REB padaliniai nuo gruodžio vidurio Rusijos Kaliningrado eksklave treniravosi su daugiafunkcine REB sistema „Borisoglebsk-2“. Įtarimas, kad Rusija Kaliningrado eksklave yra dislokavusi REB pajėgumus, galinčius smarkiai trukdyti Lenkijos ir Baltijos regiono navigacinėms sistemoms, kelia susirūpinimą.

 

Internetinė svetainė gpsjam.org, kuri visame pasaulyje stebi civilinius GPS trikdžius ir kasdien atnaujinama, sausio 16 d. paskelbė internetinį trikdžių žemėlapį Lenkijai. Jame matyti, kad GPS sutrikimų mastas yra didžiojoje šalies dalyje, o didžiausias – Kaliningrado srityje ir aplink ją.

 

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(25)
(-12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: