Fantastiška žinia. Ukrainos pilotai jau skraido F-16  ()

„Procesas vyksta.“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos pilotai kartu su instruktoriais jau skraido daugiafunkciais naikintuvais F-16. Jie „atidirba“ reikiamą valandų skaičių.

Tai per teletoną sakė Ukrainos karinių oro pajėgų atstovas spaudai Jurijus Ihnatas. Jis pažymėjo, kad Ukrainos partneriai Ukrainos pilotus rengia „labai labai konfidencialiai“, todėl informacija apie mokymų eigą nėra viešinama.

Ihnatas pabrėžė, kad „aviacinės koalicijos“ rėmuose yra aiškus partnerių planas, prie kurio prisijungė net F-16 neturinčios, tačiau aviacijos specialistus rengiančios šalys. Ir čia kalbame ne tik apie pilotus.

„Procesas vyksta. Pilotai jau skraido danguje su instruktoriais. Reikia atidirbti tam tikrą valandų skaičių. Tam įtakos turi oro sąlygos ir tai, kad visame pasaulyje buvo poilsio dienos“, – komentavo Ihnatas.

 

Jis priminė apie kalėdines šventes, tai buvo laisvos dienos paskirtiems instruktoriams ir kitiems specialistams.

„Visi grįžo į darbą ir tęsia tai, ką darė. Turiu omenyje Daniją ir JAV, kur dar viena grupė mokosi. Nepamirškime ir JK. Įvairiose šalyse rengiamos ir kitos specialistų grupės, kurios aptarnaus šiuos orlaivius ir vadovaus kovinėms operacijoms“, – pažymėjo Ihnatas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(9)
(132)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: