Putino galvos skausmas. Karo išlaidos Rusijoje didėja, o krizių daugėja  ()

Putino Rusija grimzta į problemas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos vidaus problemos kaupiasi itin nepatogiu Kremliui metu – prieš pat V. Putino perrinkimą prezidentu, rašo Iltalehti užsienio korespondentas Heikki Mulari.

Atrodo, kad žiema ir įvairios krizės visiškai nustebino Kremlių, kuris buvo susitelkęs į Vladimiro Putino perrinkimą.

Pirmiausia Kremlius, kuris gruodžio pabaigoje per vieną dieną bombardavo civilines Ukrainos teritorijas už daugiau nei milijardą dolerių, nukabino nosį, kai sausio pradžioje užklupus pūgai visoje Rusijoje smarkiai pasenusi ir remonto reikalaujanti šildymo infrastruktūra išleido paskutinį kvapą.

Dėl to šimtai tūkstančių rusų visoje šalyje liko be šildymo esant neįprastai žemai temperatūrai.

Iš tikrųjų karas Ukrainoje atima dar daugiau išteklių iš Rusijos valstybės biudžeto, o 2024 m. Rusija sumažino išlaidas būstui ir komunalinėms paslaugoms. Tuo pat metu karinės išlaidos, palyginti su praėjusiais metais, padidės 70 proc.

Be elektros, vandens ir šilumos tinklų problemų, Rusiją nuo gruodžio mėn. kamuoja didžiulis kiaušinių trūkumas. Paprasti rusai valandų valandas šaltyje stovėjo eilėse prie kiaušinių po to, kai kiaušinių kaina tapo neįkandama eiliniam rusui. Kremlius bandė spręsti problemą didindamas importą, tačiau tai tik pablogino padėtį.

 

Jau gruodžio mėn. propagandos maratono metu V. Putinas nusižemino ir atsiprašė už smarkiai išaugusias kiaušinių kainas, tačiau, nepaisant jo pažadų, kiaušinių krizės pabaigos nematyti.

Be kiaušinių, Rusijoje netrukus pritrūks kokybiškų medikamentų, nes dėl karo Ukrainoje Rusijos vaistinėse nebeliko vakarietiškų vaistų.

Ypač opi situacija dėl insulino, kuris reikalingas diabetui gydyti, nes beveik du trečdaliai insulino rusams buvo importuojama.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(1)
(47)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: