Svarbus įvykis Suvalkų koridoriuje. Ką ruošia Lietuva ir Lenkija  ()

Lietuva ir Lenkija ruošiasi surengti bendras karines pratybas palei Suvalkų koridorių, kuris yra itin pažeidžiamas teorinės Rusijos agresijos rytiniame NATO flange atveju.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šią informaciją bendrame interviu „Delfi“ patvirtino abiejų šalių prezidentai Gitanas Nausėda ir Andžejus Duda.

„Labai džiaugiuosi, kad Lenkijos prezidentas tikrai nuoširdžiai atsiliepė į norą surengti bendras pratybas šioje Suvalkų koridoriumi vadinamoje teritorijoje“, – sakė Lietuvos prezidentas.

Jis pridūrė, kad su Lenkijos lyderiu aptarė tikėtiną pratybų, kurios galėtų vykti balandžio mėnesį, datą.

Savo ruožtu Duda pabrėžė, kad Lenkija rimtai žiūri į Suvalkų koridoriaus gynybą ir priemonių šia kryptimi jau imtasi.

„Atkuriame Lenkijos gynybinį pajėgumą rytinėje mūsų šalies dalyje. Ten kuriami nauji daliniai... Stipriname Lenkijos karinį buvimą, stipriname sienų saugumą“, – sakė Lenkijos prezidentas.

Apie jungtinių Lenkijos ir Lietuvos pratybų rengimą sužinota prieš Dudai lankantis Vilniuje, tačiau tikslus jų rengimo laikas ir vieta nebuvo nurodyti.

 

Suvalkų koridorius – tai 100 kilometrų pločio Lietuvos ir Lenkijos sienos atkarpa, kuri vakaruose ribojasi su Rusijos Kaliningrado sritimi, o rytuose – su Baltarusija. Kilus hipotetiniam karui, Rusijai būtų svarbu greitai užimti Suvalkų koridorių, kad būtų nutrauktas NATO sąjungininkų kelias sausuma į Baltijos šalis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(210)
(13)
(197)

Komentarai ()