Lietuvos užpuolimo pateisinimas. Baltarusijoje prasidėjo pavojingas žaidimas  ()

Lukašenka paskelbė apie karinės doktrinos pakeitimus. Viena iš pastraipų teigia, kad puolimas prieš Baltarusijos sąjungininkus bus vertinamas kaip ataka prieš pačią šalį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visus šiuos ir kitus pokyčius galima laikyti galimo Lietuvos puolimo pateisinimu. O pulti galima tik iš Baltarusijos teritorijos. Tai pastebėjo „Chodarkovsky Live“ kanalo vedėjas Serhijus Aslanjanas.

„Baltarusija pirmiausia apsimes įžeista, o tada pradės žaidimą „mūsų sąjungininkui gresia pavojus“, todėl turime imtis priemonių“, - pasiūlė Aslanjanas.

Ką planuoja Baltarusija?

Priemonės, kurių gali imtis Baltarusija bus susietos su Suvalkų koridoriumi Kaliningrado srityje. Iš ten kariai gali judėti į Baltijos šalis ir Lenkiją.

„Rusija pradės karą prieš Europą. Kad tai padarytų, Baltarusija turi perleisti kariuomenę arba pati eiti į karą. Per Lietuvą į Lenkiją ir toliau. Tai reikia pagrįsti. Čia matome, kaip Lukašenka apšildo Putiną šiuo klausimu kodėl Baltarusija užpuolė Lietuvą“, – aiškino vedėjas.

„Jei Lukašenka nuspręs mesti savo kariuomenę į Europą, ji ten mirs. O baltarusiai to neatleis, todėl jam reikės apsaugos“.

„Lukašenka liks šalies viduje be apsaugos, ir tik „Wagner“ galės jį apsaugoti“, - sakė Aslanjanas.

Jis pridūrė, kad Baltarusija nebėra neutrali šiame kare. Nes šalis leido Rusijai pulti Ukrainą, ypač Kijevą, iš savo teritorijos.

 

Kas dar žinoma apie baltarusių doktriną:

  • Naujomis nuostatomis taip pat nuspręsta pateisinti branduolinių ginklų buvimą šalies teritorijoje. Baltarusija teigia, kad tai yra „priverstinė strateginio atgrasymo priemonė“.
  • Doktrinoje bus nurodyti „grėsmių šaltiniai“. Baltarusija taip pat įrašys „kolektyvų požiūrį į karo ir taikos klausimus“.
  • Atrodo, kad Baltarusija yra atvira kariniam bendradarbiavimui su bet kokiomis valstybėmis. Visų pirma NATO.
  • Svarbiausia išsaugoti taiką ir nepriklausomos, suverenios valstybės gyvenimą. Visos kitos nuostatos formuojamos remiantis tuo.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(15)
(8)

Komentarai ()