Pavojus yra. Tikrasis Putino vizito į Šiaurės Korėją tikslas  ()

Vladimiras Putinas ketina apsilankyti Šiaurės Korėjoje - apie tai jis užsiminė Šiaurės Korėjos užsienio reikalų ministru Choi Song Hui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kim Jong Unas pernai lankėsi Rusijoje, todėl dabar Putinas vyks į Šiaurės Korėją.

Ukrainos politologas Volodymyras Fesenko pakomentavo planuojamą Putino vizitą: „Nemanau, kad reikėtų bijoti konkrečių grasinimų. Pagrindiniai įspėjimai pasirodė pernai, kai lankėsi Kim Jong Unas ir, matyt, tada buvo sutarta dėl artilerijos sviedinių ir kitokios amunicijos tiekimo iš Šiaurės Korėjos“.

Stiprėjantys Rusijos ryšiai su Šiaurės Korėja, taip pat su Iranu, rodo, kad pavojus yra. Ir ne tik Ukrainai, bet ir Šiaurės Korėjos kaimynėms.

„Jei Rusija perduos raketų ar palydovų technologijas Šiaurės Korėjai, čia iškyla pavojus [kaimyninėms šalims – red.]. Rusijos bendradarbiavimas su Šiaurės Korėja ir Iranu kelia grėsmę tarptautiniam saugumui. Turime apie tai galvoti. Ir nėra jokių įrankių blokuoti šį bendradarbiavimą. Rusija turi bendrą sieną su Šiaurės Korėja, o Kinija į šią istoriją nelabai kišasi“, – aiškino politologas.

 

Anksčiau Rusija palaikė diplomatinius ryšius su Šiaurės Korėja ir laikėsi jai nustatytų sankcijų. Bet dabar šis bendradarbiavimas pasikeitė ir abi šios šalys į sankcijas dėmesio nebekreipia, nors Rusija ir nenori pripažinti, kad jai reikalinga Šiaurės Korėjos pagalba. „Turėsime koordinuoti veiksmus, stiprinti sankcijų režimą, nes diktatorių trijulės pavojus auga“, – pridūrė Fesenko.

(12)
(0)
(12)

Komentarai ()