Tragedija ir gėda. Amunicija baigėsi. Ukraina atsidūrė kritinėje padėtyje  (1)

Tai, kad Vakarai delsia pristatyti Ukrainai ginklų ir amunicijos, bet vis tiek apsimeta, kad yra nustebę dėl Ukrainos gynėjų pažangos trūkumo, yra gėdinga.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariai fronte jaučia didelį amunicijos stygių. Kariai sako negalintys 100% vykdyti jiems pavestų užduočių.

CNN žurnalistas Frederikas Pleitgenas lankėsi Ukrainos gynybos pajėgų pozicijose prie Bachmuto. Tai - vienas karščiausių fronto taškų. Ir kai JAV Kongrese vis dar nesutariama dėl paramos Ukrainai, čia nėra amunicijos.

Anot Pleitgeno, prie M109 haubicos gulėjo tik dūminiai sviediniai. Žurnalistas pasakojo, kad jis ir Ukrainos kovotojai laukė, kol bus pristatyta amunicija, tačiau jiems atvykus paaiškėjo, kad ir dūminių sviedinių yra tik keturi. Ukrainos kariai mato, kad Rusijos įsibrovėliai ketina tęsti puolimą, bet negali jų sunaikinti, nes neturi kuo.

 

Ukrainiečių divizijos vadas teigė, kad šiuo metu jėgų pusiausvyra fronte yra 10:1 Rusijos naudai. Okupantai naudoja sovietinę amuniciją - tegul ji ne tokia tiksli, bet jos jie turi daug. Ukrainos kariuomenė laikosi labai gerai, turint omenyje, kad ne vienoje artilerijos pozicijoje nebėra kuo šaudyti.

(21)
(2)
(19)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: