[ŽT] Putinas Aliaskos negaus. „Karas neišvengiamas.“ Ką skelbia Kremliaus branduolinės retorikos ruporas  (1)

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „negaus“ Aliaskos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos saugumo tarybos pirmininko pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, kad karas su Jungtinėmis Valstijomis dėl Aliaskos yra „neišvengiamas“.

„Pasak JAV departamento atstovo, Rusija neatgaus Aliaskos, kuri XIX amžiuje buvo parduota JAV. Na, tebūnie taip. Na, o mes tikėjomės, kad Aliaska grįš bet kurią dieną. Dabar karas neišvengiamas“, – sausio 23 d. rašė D. Medvedevas savo tinklaraščio „X“ paskyroje, pabaigoje pridėdamas juokingą jaustuką.

Dieną anksčiau JAV valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis pareiškė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „negaus“ Aliaskos. Šiais žodžiais jis pakomentavo gandus, kad Putinas tariamai pasirašė dekretą, kuriuo Aliaskos pardavimas JAV buvo vadinamas „neteisėtu“.

 

Po 2022 metų vasario 24 dienos D. Medvedevas tapo pagrindiniu Kremliaus branduolinės retorikos ruporu ir netgi grasino sunaikinti visą civilizaciją, jei iškiltų grėsmė Rusijos egzistavimui. „Mums nereikia pasaulio be Rusijos“, – pabrėžė jis. Medvedevas taip pat pareiškė, kad Kremlius pradės branduolinį karą, jei bus nugalėtas Ukrainoje. Paskutinį kartą jis išdėstė sąlygas branduoliniam smūgiui Ukrainai sausio 11 d. O jau kitą dieną jis pagrasino karu Britanijai dėl susitarimo dėl Ukrainos saugumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(32)
(-22)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)

Susijusios žymos: