[ŽT] Situacija kaista. Lietuva įteikia notą Baltarusijai  (5)

Baltarusijos patikėtiniui Lietuvoje įteikta Užsienio reikalų ministerijos nota.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Sausio 23 dieną Baltarusijos patikėtiniui Lietuvoje įteikta Užsienio reikalų ministerijos nota dėl Baltarusijos pasieniečių įvykdytų sienos pažeidimų.

Departamentas pažymėjo, kad išreikštas griežtas protestas dėl pasikartojančių Lietuvos valstybės sienos pažeidimų. LR Užsienio reikalų ministerija pareikalavo, kad Baltarusijos Respublika kuo skubiau pateiktų pasiaiškinimą dėl šio incidento ir imtųsi visų būtinų priemonių, kad panašūs incidentai nepasikartotų ateityje.

Priminsime, kad anksčiau Lietuvos valstybės sienos apsaugos tarnyba pranešė, kad Ignalinos rajone trys ginkluoti Baltarusijos Respublikos pasieniečiai kirto valstybės sieną iš Baltarusijos Respublikos į Lietuvos Respubliką, įžengė apie 2,5 m į Lietuvos Respublikos gilumą ir, paėję apie 400 m, grįžo atgal į Baltarusijos Respublikos teritoriją.

 

Visa tai fiksavo Lietuvos pusė, į vietą buvo išsiųsti Lietuvos pasieniečiai, tačiau jų įsikišimo neprireikė – baltarusių pasieniečiai grįžo į Baltarusijos teritoriją.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(5)
(20)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: