„Yra 2 konfliktų centrai. Tai beveik neišvengiama.“ Skelbiamas Trečiasis pasaulinis karas  ()

Šiandien vyksta savotiška režimų kova.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Per ateinančius dešimt metų pasaulis išgyvens visuotinių neramumų laikotarpį. Ir šia prasme Trečiasis pasaulinis karas tampa beveik neišvengiamas. Bet tai tikrai bus ne branduolinė konfrontacija, o vietinių karų virtinė, sujungta į vieną visumą.

Tokią nuomonę „YouTube“ kanale „Govorit Velikij Lviv“ išsakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų karys ir politikos ekspertas Oleksandras Antoniukas.

„Nepriklausomai nuo to, kur dabar gali atsirasti vienas ar kitas karštas taškas, įtakos ir konfliktų kurstymo centrai yra Kremliuje ir Pekine. Visa kita yra įgaliotos pajėgos arba sąjungininkai (pagrindinių kurstytojų – red.). Net jei mes kalbame apie Šiaurės Korėją, jūs ir aš aiškiai suprantame, kad viena pati ši respublika vargu ar gali veikti visiškai savarankiškai, be paramos ar tam tikrų konsultacijų su tuo pačiu Pekinu“, – aiškino analitikas.

 

Kalbant apie Maskvą, nors ji ir atlieka pagrindinį vaidmenį, ji vis tik nėra pirmasis smuikas geopolitinėje konfrontacijoje.

Šiandien vyksta savotiška režimų kova, kurios metu bus sprendžiama: kas ir kurioje žemės rutulio dalyje dominuos savo režimu, ištekliais, ekonomika ir politika, tikina Antoniukas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(31)
(14)
(17)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: