Visiškas utilizavimas. Kas liko iš Australijos sraigtasparnių MRH90, kurių norėjo Ukraina (Foto)  ()

Probleminius sraigtasparnius MRH90 nuspręsta visiškai sunaikinti. Ukraina prašymą pateikė pavėluotai, be to, viena iš šalinimo priežasčių – avarijos, kuriose žuvo kariškiai.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-25 Visiškas utilizavimas. Kas liko iš Australijos sraigtasparnių MRH90, kurių norėjo Ukraina (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Australijos NH90 sraigtasparnių parkas (MRH90 „Taipan“ pagal Australijos klasifikaciją) pradėtas utilizuoti. Ukraina pateikė prašymą tiekti šiuos sraigtasparnius, bet jau buvo per vėlu. Šaltiniai „The War Zone“ pateikė nuotraukas (rasite ČIA), kaip atrodo nurašyti orlaiviai.

NH90 sraigtasparnių pirkimas Australijos karališkosioms oro pajėgoms beveik iš karto tapo problemiškas. Taip yra nepaisant to, kad NH90 laikomi vienais moderniausių ir brangiausių Vakarų karinių sraigtasparnių už JAV ar Europos ribų.

Žurnalistų šaltiniai parodė, kaip atrodo sraigtasparnių, kuriuos norėjo gauti Ukraina, utilizavimas.

Iki šiol gautos 6 išardytų sraigtasparnių nuotraukos. Jie buvo visiškai išardyti, liko tik korpusas, kuris bus išsiųstas į Australijos kariuomenės bazę Kvinslando valstijoje. Sraigtasparniai taip pat bus atiduoti į metalo laužą, pranešė Australijos gynybos ministerija. Tam jie bendradarbiauja su „Airbus Australia Pacific“ ir „Helicopter Industries“.

Australija paprastai nedisponuoja karine įranga. Todėl 3 milijardus JAV dolerių kainavęs sraigtasparnių utilizavimas negali būti vadinamas standartine procedūra. Dažniausiai jie laikomi rangovų prižiūrimose saugyklose. Įranga parduodama rinkoje, tačiau NH90 ištiko kitoks likimas. Be to, Gynybos ministerijos teigimu, nė viena šalis nepanoro pirkti sraigtasparnių. Nurašymas prasidėjo spalį, o Ukraina prašymą pateikė vėlai, gruodį.

 

„Praėjus keliems mėnesiams nuo šio proceso pradžios (NH90 pašalinimo), Ukraina pateikė oficialų prašymą dėl MRH90. Norint grąžinti šiuos orlaivius į tinkamą skraidyti būklę, prireiks didelių mokesčių mokėtojų pinigų ir laiko. Taip pat turiu pažymėti, kad sraigtasparnis pateko į daugelį nelaimingų atsitikimų. Todėl būtų neatsakinga, jei nukryptume nuo jų pašalinimo strategijos, kurią įsipareigojome įvykdyti“, – sakė Australijos gynybos pramonės ministras Patas Conroy'us.

 

Leidinio šaltinių teigimu, vienas MHR90 buvo parduotas. Likę 43 bus visiškai sunaikinti aplinkai nekenksmingu būdu. Australija nėra vienintelė šalis, kuri nori atsisakyti problemų turinčiu sraigtasparniu NH90. Norvegijos, Belgijos ir Švedijos kariuomenės taip pat visiškai arba iš dalies pakeitė savo taktinį transportinį sraigtasparnį NH90.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(4)
(8)

Komentarai ()