„Neandertaliečiai prieš sraigtasparnius“. Ukraina pateikė nuviliančių prognozių  ()

Pasak karo eksperto Petro Černyko, Kremliaus politika yra nenuspėjama ir iš jo galima tikėtis bet ko. Tačiau neaišku, kuo Rusijos Federacija pasikliaus susidūrus su Europos šalimis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kyla tiesioginės Rusijos ir ES šalių konfrontacijos grėsmė. Tai interviu „Oboz“ sakė Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pulkininkas ir karo ekspertas Petro Černykas.

„Iš pamišusių žmonių galima tikėtis visko, ir niekas negali atmesti tokios galimybės“, – pažymėjo Černykas.

Černykas pabrėžė, kad, nepaisant agresijos galimybės, jam neaišku, kuo konkrečiai Rusija tikisi konflikto atveju. Jis panaudojo analogiją, palygindamas situaciją su neandertaliečių ir profesionalių samdinių konfrontacija.

„Pirmieji yra ginkluoti ietimis ir akmeniniais kirviais, o antrieji turi sraigtasparnius. Maždaug taip atrodo Rusijos armija prieš NATO šalis“, – pridūrė Černykas.

Pulkininkas atkreipė dėmesį į Rusijos armijos ir NATO šalių karinės galios skirtumus.

 

„Bet čia gali būti rimta ir visai laukiama informacinė ataka iš Rusijos. Kodėl? Ji bus nugalėta Ukrainoje, ir mes žinome, kad bet kokia tironija remiasi tik propaganda. O Putinui reikia be galo generuoti strategiją. Kaip, mes tokie stiprūs ir galingi, NATO mūsų bijo, jie tiki, kad mes juos pulsime“, – pridūrė Černykas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(48)
(3)
(45)

Komentarai ()