[ŽT] „Jie susitelkė į tankią liniją...“ Bus didžiulis smūgis. Ką įsakė Maskva  ()

Rusija planuoja galingus išpuolius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos kariuomenė aktyviai ieško naujos taktikos, kaip panaudoti „Shahed“ dronus kamikadzes būsimoms galingoms atakoms prieš Ukrainą. Šiuo tikslu Rusijos okupantai bando išžvalgyti Ukrainos priešlėktuvinės gynybos pasirengimą ir tikslumą.

Tai televizijos kanalo „Espresso“ eteryje papasakojo Pietų gynybos pajėgų atstovė Natalija Humeniuk, pažymėjusi, kad „Shahed“ judėjimas dabar vyksta mažesnėmis grupėmis.

„Paskutines smūgių bangas sudaro 2-8 (bepiločiai lėktuvai – red.), ketvirtadienio naktį jų suskaičiuota iki 14. Bet būtent tokia „Shached“ kryptis gana išsišakojusi, arba atvirkščiai – gausiai koncentruota, kaip buvo Odesos regione, susitelkė į tankią liniją, nesuteikiant galimybės susiorientuoti. Tai naujos taktikos paieškos, akivaizdu, kad priešas stengiasi išžvalgyti oro gynybos sistemų parengtį ir tikslumą, jų išsidėstymą, kad galėtų suplanuoti būsimus galingus veiksmus“, – sakė Humeniuk.

Ji pažymėjo, kad sausio 25 d. per naktinį puolimą Pietų Ukrainoje rusai griebėsi „taktinių gudrybių“.

„Jis (priešas – red. past.) naudojo žemą dronų praskridimą virš vandens, taip kuo labiau apsunkindamas jų aptikimą priešlėktuvinės gynybos priemonėms, ir jie atskrido faktiškai gyvenamųjų rajonų kryptimi, nors manevravo ir tarp pramoninių rajonų“, – aiškino Pietų gynybos pajėgų atstovė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(52)
(-34)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: