Kažkas nutiko. JAV gavo „signalą“ iš Kremliaus. Putinas pasiruošęs deryboms  ()

Putinas pasirengęs deryboms dėl karo Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Bloomberg“ duomenimis, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas per tarpininką Jungtinėms Amerikos Valstijoms davė suprasti, kad yra pasirengęs aptarti karo Ukrainoje pabaigą.

Apie tai praneša Censor.NET su nuoroda į UNIAN.

Kremliui artimi žmonės, kurie prašė neskelbti jų pavardžių, kad nebūtų aptarinėjami viešai neskelbtini dalykai, sakė, kad šie signalai buvo perduoti aukštiems JAV pareigūnams praėjusį mėnesį per tarpininką, kurį jie atsisakė įvardyti. Jie teigė, kad V. Putinas gali būti pasirengęs apsvarstyti galimybę nutraukti primygtinį reikalavimą dėl Ukrainos neutralaus statuso ir netgi galiausiai atsisakyti priešinimosi galimai narystei NATO, kurios grėsmė buvo pagrindinis Rusijos pasiteisinimas.

Agentūra „Bloomberg“ teigia, kad tai įvyktų už kainą, kurią Kyjivas atmetė – sutikimą Kremliui kontroliuoti apie 18 proc. dabartinės Ukrainos teritorijos.

 

Agentūros „Bloomberg“ kalbinti JAV pareigūnai leido suprasti, kad yra skeptiški ir nemato jokių ženklų, kad Rusijos prezidentas rimtai nusiteikęs rasti būdą nutraukti kovas.

„Užuominos, kad Rusija yra atvira deryboms – kad ir kokios nenuoširdžios jos būtų – gali pasėti nesantaiką tarp Ukrainos sąjungininkų, izoliuoti Kyjivą ir pakenkti prezidento Volodymyro Zelenskio pastangoms užsitikrinti paramą savo „taikos formulei“, raginančiai visiškai išvesti Rusijos karius“, – teigiama straipsnyje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(23)
(-14)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: