Padidinta kariuomenės parengtis. Baltarusija pasiruošusi pereiti į puolimą  ()

Lukašenka kelia kariuomenės parengties lygį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 m. sausį Baltarusijos kariuomenė dalyvavo pratybose Rusijoje. Ši praktika šaliai tampa nuolatine. Be to, Aliaksandras Lukašenka stato įtvirtintus rajonus ir keičia įstatymus.

Baltarusijos opozicijos aktyvistas, Jungtinio pereinamojo laikotarpio Baltarusijos ministrų kabineto pirmininko pavaduotojas Pavelas Latuško tai sakė „24 kanalui“ ir pridūrė, kad visa tai tęsiasi jau daugiau nei metus. A. Lukašenka taip pat sakė, kad jo šalis yra pasirengusi pereiti į puolimą, jei prireiks.

Aliaksandras Lukašenka aktyviai dirba kurdamas karinio rengimo centrus. Nors sakoma, kad jie yra bendri, iš tikrųjų jie yra rusiški. Atidaromos oro gynybos ir karinių oro pajėgų bazės, kurios taip pat orientuotos į Rusijos karines pajėgas.

Be to, Baltarusijos diktatorius keičia įstatymus. Lukašenka jau pakoregavo visus įstatymus tam atvejui, jei šalyje būtų paskelbta karo padėtis. Visų pirma numatoma kurti „liaudies miliciją“ ir statyti įtvirtintas teritorijas.

„Lankydamasis vienoje iš tvirtovių jis sakė, kad šalyje kuriama ešeloninė gynyba, tačiau prireikus bus pereita į puolimą. Branduoliniai ginklai, nuolatinės pratybos – visa tai rodo, kad Lukašenka pakėlė Baltarusijos kariuomenės pasirengimo lygį“, – sakė Pavelas Latuško.

 

Kol kas nekalbama apie didelį Rusijos kovotojų buvimą Baltarusijos teritorijoje. Tačiau tai nereiškia, kad kariai nebus dislokuoti po 2-4 savaičių. Kol kas tam nėra jokių prielaidų, tačiau, atsižvelgdamas į infrastruktūrą, Lukašenka tam pasiruošė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(49)
(163)
(-114)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: