Putino gambitas? Padėtis Rusijoje yra daug prastesnė, nei Rusijos propaganda nori pripažinti (Foto)  ()

Igoris Girkinas-Strelkovas nuteistas ketveriems metams bendrojo režimo kolonijoje. Rusijos žiniasklaida praneša, kad Rusijos teroristas buvo nuteistas už „viešą ekstremizmo skatinimą internete“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-26 Putino gambitas? Padėtis Rusijoje yra daug prastesnė, nei Rusijos propaganda nori pripažinti (Foto)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Karo tinklaraštininkas @Tendar soc. tinkle „X“ apžvelgia, ką reiškia Igorio Girkino byla.

„Igoris Girkinas „Strelkovas“ nuteistas kalėti 4 metus. Tai žymi naujausią Putino režimo susidorojimą su elementais, kurie nerodo ištikimybės Rusijos diktatoriui.

Negalime sakyti, kad Girkinas yra geras berniukas, priešingai. Jis prisipažino, kad būtent jis dar 2014 metais pradėjo karą Donbase. Tuo pat metu, jam vadovaujant, civilinis MH17 buvo numuštas Rusijos 53-osios oro gynybos brigados karių iš Kursko.

Donbasas buvo paverstas karo zona ir daugiau nei 10 000 žmonių žuvo regione, kuriame „separatizmo tendencijos“ niekada neegzistavo ir buvo grynai Maskvos išgalvotas.

Kai 2022 m. vasario mėn. prasidėjo plataus masto karas, Girkinas išgarsėjo savo „Telegram“ kanale, kuriame jis negailėjo kritikos Rusijos armijos nesėkmėms.

Kelias savaites jis taip pat dalyvavo kovose Ukrainoje, tačiau po miglotų paaiškinimų paliko mūšio lauką.

Jis buvo vienas iš pirmųjų, kuris pabrėžė būtinybę pradėti didesnę mobilizaciją, kuri galiausiai prasidėjo 2022 m. rugsėjį. Kitais mėnesiais jis suerzino Rusijos režimą, nurodydamas absoliučiai niokojančius nuostolius Bachmute ir įsivėlė į aršią nesantaiką su Prigožinu.

Šis nuolatinis skundimasis Rusijos režimui buvo per didelis, todėl jis buvo sulaikytas. Tai vyko tuo pačiu metu, kai daugelis svarbių „Telegram“ kanalų buvo nutildyti. Prigožino likimas buvo radikaliausia visko versija.

Apskritai, Girkino sulaikymas ir nutildymas buvo ryškus signalas, kad Kremlius nebegali leisti reikštis net mažiausiems prieštaraujantiems balsams, net jei jie ateina iš tos pačios sistemos veteranų. Tai taip pat byloja, kad padėtis Rusijoje yra daug prastesnė, nei Rusijos propaganda nori pripažinti, ir kad viską reikėjo nutildyti, ypač po „Wagner“ sukilimo.

 

Tai, kas gali atrodyti kaip Putino gambitas, parodantis jo absoliučią galią, greičiau buvo jo silpnumo atskleidimas. Girkino aprašyti Rusijos armijos trūkumai ir nuolatiniai Kremliaus klaidingi skaičiavimai iš esmės pasirodė esą teisingi ir ne kartą gėdino Rusijos vadovybę. Kokį nesutarimą gali sukelti net bendraminčių balsas, galėjo paliudyti Prigožinas ir „Wagner“ istorija, nors Girkinas, palyginti su galinga „Wagner“ grupe 2023 m. vasarą, buvo nedidelė problema.

Girkinas dabar turės pakankamai laiko apmąstyti, ar nebūtų buvęs geresnis pasirinkimas būti Vakarų kalėjime (dėl MH17 numušimo jis pripažintas tarptautiniu teroristu ir yra ieškomas), o ne Rusijos pataisos darbų kolonijoje kažkur Arktyje“, – rašo karo tinklaraštininkas @Tendar.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(0)
(18)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()