„Jie puola su RG-Vo. Užmuša per 5 min.“ Prasideda košmaras fronte (Foto, Video)  ()

Tokiose granatose yra chloracetofenono – dusinančios medžiagos, draudžiamos Ženevos protokolu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija mūšio lauke pradėjo naudoti Ženevos protokolu uždraustas toksiškas medžiagas. Kalbama apie RG-Vo granatas, prikimštas chloracetofenono, dusinančios medžiagos. Granata su tokia medžiaga gali nužudyti per 5 minutes. 

Atitinkamą informaciją pokalbio su spauda metu paskelbė Paimtų ir pažangių ginklų bei karinės technikos tyrimų centro pranešėjas Andrijus Rudyka. 

Anot jo, pirmasis minėtų granatų panaudojimas priešo kariuomenėje užfiksuotas gruodį. RG-Vo pavyzdys, kurį ištyrė Ukrainos specialistai, pernai buvo pagamintas vienoje iš Rusijos gamyklų, veikiančių nuo sovietinių laikų.

 

Rusijos Federacija melavo, kai 2017 metais paskelbė apie įsipareigojimus uždrausti cheminį ginklą. Šalys, prisijungusios prie atitinkamos konvencijos, yra įpareigotos sunaikinti cheminį ginklą ir likviduoti savo gamybos įrenginius, pabrėžė pašnekovas. 

Pranešėjas pridūrė: Rusijos Federacija šiuo metu nori ištirti tarptautinės bendruomenės reakciją į šį incidentą, siekdama toliau plėsti cheminio ginklo panaudojimą fronte.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(24)
(-7)

Komentarai ()