„Liūdnos žinios rusų kalinių armijai.“ Putinas parodė tikrąjį savo veidą  ()

Šiandien užverbuoti kaliniai kovoja tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir įprastiniai sutartiniai kariai bei mobilizuoti kariai, kuriems taip pat neleidžiama grįžti namo iki karo pabaigos, pranešė BBC.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liūdnos žinios rusų kalinių armijai. Putinas parodė tikrąjį savo veidą. Rusija laipsniškai panaikina malonę nuteistiesiems, kovojantiems Ukrainoje. Vietoj to, kaliniams taikomas lygtinis paleidimas iki kol baigsis karas.

Apie tai pranešė BBC.

„Wagner“ kalinius Rusijos kalėjimuose pradėjo verbuoti 2022 m. vasarą – šį procesą 2023 m. pradžioje perėmė Gynybos ministerija. Prezidentas Vladimiras Putinas nuteistiesiems pasiūlė malonę, jei jiems pavyks išgyventi šešių mėnesių laikotarpį fronto linijoje.

Šiandien užverbuoti kaliniai kovoja tokiomis pačiomis sąlygomis kaip ir įprastiniai sutartiniai kariai bei mobilizuoti kariai, kuriems taip pat neleidžiama grįžti namo iki karo pabaigos, pranešė BBC.

BBC pranešė, kad šis sprendimas sulaukė mobilizuotų karių šeimų atsakomosios reakcijos. Šeimos vis garsiau ragina Kremlių leisti jų vyrams ir sūnums grįžti namo.

„Faktas, kad buvę kaliniai atsidūrė labiau privilegijuotoje padėtyje ir grįžo po šešių mėnesių, papiktino daugelį mobilizuotųjų šeimų“, – rašė BBC.

Kaip rašo BBC, dabar kaliniams suteikiamas lygtinis paleidimas – tai nuostata, leidžianti kalinius paleisti iki bausmės pabaigos, jei teismas padarys išvadą, jog asmeniui nebūtina likti kalėjime, kad jį perauklėtų.

 

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, dešimtys nuteistųjų, kuriems buvo suteikta malonė už karą Ukrainoje, grįžo namo ir įvykdė naujus nusikaltimus, įskaitant išžaginimus ir žmogžudystes.

Kremlius 2023 metų sausį pareiškė, kad „malonės suteikimo procedūra vykdoma griežtai laikantis Rusijos įstatymų“, tačiau šie malonės dekretai buvo įslaptinti.

Putinas birželį patvirtino, kad „pasirašo malonės dekretus“ kaliniams, kovojantiems karo zonoje.

„Neigiamos pasekmės yra minimalios“, – sakė Putinas, teigdamas, kad į Ukrainą išvykusių ir grįžusių nuteistųjų nusikaltimų lygis buvo tik „0,4 %“, o buvusių nuteistųjų apskritai „kai kuriais atvejais siekia 40 %“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(1)
(23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: