„Nežinomų kūnų liekanos atgabenamos į Il-76 palaikus, o Girkinas padaromas „kankiniu“ (Video)  ()

Palaikai gali būti iš bet kur, tačiau Rusijos Federacija neįsileidžia tarptautinių ekspertų, kad apgaulė nebūtų atskleista.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nacionalinio saugumo ekspertas Viktoras Jagunas teigia, kad Girkinas yra paverčiamas kontroliuojama figūra, kad būtų galima konsoliduoti turbopatriotus Putino mirties atveju.

Neabejotina, kad provokacijai su Belgorodo srityje sudužusiu lėktuvu Il-76 rusai gali nesunkiai paaukoti įgulą, kaip tai padarė Prigožino lėktuvo atveju, arba apskritai, kaip tai daro su savo kariškiais fronte.

Tačiau dabar daugelis veiksnių rodo šios situacijos staigumą, tačiau tai neturėjo nieko bendra su kalinių mainais.

Tai interviu „Focus“ pareiškė kariškis ir visuomenės veikėjas, Ukrainos saugumo tarnybos atsargos generolas majoras, nacionalinio saugumo ekspertas Viktoras Jagunas.

Jo žiniomis, kai kurias kūnų dalis okupantai jau atgabeno prie lėktuvo liekanų, tačiau tai neturi prasmės, nes bet kokia tarptautinė komisija iš karto nustatys gautos žalos būdą ir laiką. Todėl, pažymi jis, vis dar neaišku, kam daryti tokį „vaizdą“ ir skleisti isteriją.

„Gauti ukrainiečių karių palaikus okupantams nėra problema, nes, pavyzdžiui, iki šiol nežinome, kiek kalinių žuvo Olenivkoje, – sako ekspertas. – Ukraina nežino šios tragedijos rezultatų ir jos priežasčių“.

Žinoma, dabar visos specialiosios Ukrainos tarnybos yra pakeltos ant kojų, kad išsiaiškintų lėktuvo katastrofos detales, sako Jagunas. Jau yra informacijos, kad Belgorodo morgas iš Il-76 gavo tik penkis kūnus, o tai atitinka įgulos narių skaičių. Tai netiesiogiai patvirtina, kad šis lėktuvas buvo naudojamas kaip krovininis, o ne belaisvių pristatymui.

 

„Dabar, mūsų informaciniame amžiuje, neįmanoma paslėpti jokių atvirų ar numanomų pėdsakų, - pabrėžia atsargos generolas majoras. – Tačiau Rusijos Federacija ir toliau bando meluoti ir įtikinti visus savo nekaltumu“.

Kalbant apie nuosprendį Igoriui Girkinui, kuris buvo pripažintas kaltu numušęs lėktuvą MH-17 ir kuris Rusijos Federacijoje gavo 4 metus kalėjimo, pasak Viktoro Jaguno, jo „kritimas“ įvyko dėl dviejų galimų tikslų.

Pirma, tokiu būdu Kremlius Girkiną verčia tylėti, kad jis netrukdytų Putino rinkimams ir neišsklaidytų panikos, o kolonijoje jam gali nutikti nelaimė. Antra, iš jo galima paruošti vieną iš galimų būsimų politinių lyderių, nes po 2 metų jis gali būti paleistas „už gerą elgesį“ ir išeis su „kankinio aureole“.

 

„Rusijoje tie, kurie sėdėjo, visada buvo gerbiami, – sako ekspertas. – Komunistų lyderiai visi atliko bausmę, todėl Girkinui tai gali netgi pridėti politinių taškų“.

Žinoma, Girkino niekas nedaro būsimu Rusijos Federacijos prezidentu, pažymi Jagunas. Bet FSB jau dirba iš anksto, kad V. Putino mirties atveju radikaliąją Rusijos gyventojų dalį suvienytų ir suvaržytų kontroliuojamas asmuo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(26)
(3)
(23)

Komentarai ()