Milei pumpuojasi raumenis. Auga Lotynų Amerikos karo monstras. Kas žinoma  ()

Nepaisant ribotų finansinių išteklių, Argentinos kariuomenė nori pagerinti savo gebėjimą reaguoti į krizes ir atnaujinti savo įrangą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Argentinos prezidentas Javieras Milei paskelbė apie ginkluotųjų pajėgų, ypač sausumos komponento, modernizavimą. Tai praneša „Army Recognition“.

Argentinos kariuomenę reikia atnaujinti, todėl 2024 metais šalis modernizuos sausumos pajėgas.

Šarvuotos mašinos

Pagrindinis kariuomenės projektas bus vidutinių tankų Tanque Argentino Mediano TAM 2CA2 modernizavimas. 2023 metų pabaigoje konkursą laimėjo IMPSA, kuri į tankus montuos naujus komponentus.

Pasikeis ir pėstininkų kovos mašinos. Argentina svarsto galimybę įsigyti „Guardian“ iš „Iveco“ arba alternatyvias mašinas iš „General Dynamics“ ar „Norinco“. Numatyta įsigyti 209 kovines mašinas už 320 mln. JAV dolerių.

Aviacija

Oro parką ketinama ž papildyti bendrosios paskirties sraigtasparniais, kurie pakeis dabartinius SA330 „Puma“ ir SA332 „Super Puma“. Juos planuojama pakeisti specialioms misijoms skirtais lėktuvais DA62 MPP bei „Airbus Helicopters“ ir „PZL Mielec“ modeliais.

Artilerija ir oro gynyba

 

Kariuomenė taip pat svarsto galimybę modernizuoti savaeigius pabūklus ir oro gynybą. Programa numato VCA 155 mm savaeigių pabūklų modernizavimą. Argentina taip pat nori įsigyti naujų radarų, kad pagerintų oro gynybą ir patobulintų lauko artilerijos automatizuotą ugnies valdymo sistemą SATAC.

Apibendrinant, autoriai apibendrina, kad Argentinos ketinimai rodo norą stiprinti savo pajėgas reaguoti į šiuolaikinius iššūkius, nepaisant finansų ir materialinės bei techninės bazės ribotumo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(0)
(6)

Komentarai ()