[ŽT] Skelbiamos TOP 5 galingiausios kariuomenės Europoje. Kas yra Nr. 1  ()

Paskelbtas galingiausių Europos kariuomenių sąrašas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis naujausiu, sekmadienį, sausio 28 d., paskelbtu „Global Firepower“ reitingu, Ukrainos ginkluotosios pajėgos pateko į galingiausių Europos šalių penketuką.

Ukrainos ginkluotosios pajėgos šiame reitinge užima 4 vietą. Jas lenkia tik Jungtinė Karalystė, Italija ir Prancūzija. Ukrainos karinę galią stiprina Vakarų sąjungininkų, ypač Jungtinių Valstijų, finansinė ir materialinė parama, teigia „Global Firepower“. Savo kovine galia Ukrainos ginkluotosios pajėgos prilygsta tokių šalių, kaip Indonezijos, Egipto ar Australijos pajėgoms.

Penketuką užbaigia Vokietijos Bundesveras (Vokietijos ginkluotosios pajėgos).

Sudarydami pasaulinį kovinės galios reitingą, analitikai naudoja daugiau kaip 60 atskirų veiksnių iš įvairių kategorijų, tokių kaip karinių vienetų skaičius, finansinė padėtis, geografija ir logistiniai pajėgumai.

 

Idealus „Power Index“ (PwrIndx – skaitinis rodiklis, rodantis bendrą šalies karinį pajėgumą – red.) balas yra 0,0000. Taigi, kuo mažesnė PwrIndx reikšmė, tuo „galingesni“ šalies konvenciniai kariniai pajėgumai.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(43)
(12)
(31)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: