„Pakrikštyti ugnimi.“ Pasirodė naujos kartos šarvuočiai. „Gali sunaikinti bet kurį rusų tanką“ (Foto)  ()

22 tonas sveriantis šarvuotis pasiekia 100 km/h greitį ir gali vienu degalų papildymu nuvažiuoti iki 1000 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodė naujos kartos šarvuočiai. Lenkijos „Rosomak“ pakrikštyti ugnimi.

Pagrindinis bruožas, į kurį atkreipia dėmesį ginklų gamintojas „Polska Grupa Zbrojeniowa“ (PGZ), yra nuotoliniu būdu valdomas bokštelis ZSSW-30 su „Spike“ prieštankinės valdomos raketos (ATGM) paleidimo įtaisu.

Kaip žinia, iki šiol Lenkijos kariuomenėje naudoti „Rosomak“ buvo aprūpinti pilotuojamais „Hitfist-30“ bokšteliais, už kurių gamybą atsakinga įmonė „Bumar“ (gamyba pagal licenciją). Jų trūkumas yra integracijos su „Spike“ ATGM stoka, o tai, kaip anksčiau paaiškino „Wirtualna Polska“ žurnalistas Przemysławas Juraszekas, yra labai didelė problema, kai „Rosomak“ susiduria su sunkesniu priešu fronte, pvz., tanku.

Šios problemos sprendimas – šarvuotyje įrengti bokštelį ZSSW-30, kuris veikia nuo -9 iki 60 laipsnių kampu ir turi lazerinės spinduliuotės aptikimo sistemą OBRA-3 SSP-1, sujungtą su dūminiais granatsvaidžiais. Be to, bokštelis veikia „Hunter-Killer“ ir „Killer-Killer“ režimais.

Dėl „Spike“ valdomų prieštankinių raketų paleidimo įrenginių, kurių nuotolis yra iki 4 km, patobulintas „Rosomak“ gali sunaikinti praktiškai bet kurį Rusijos tanką. Taip yra dėl „Spike“ raketos savybių. Raketa su tandemine kovine galvute gali pramušti iki 700 mm tanko šarvus.

Lenkiškas „Rosomak“ yra ratinis šarvuotas transporteris, gaminamas nuo 2003 m., suomių „Patria AMV XC-360P“ pagrindu. Jį varo „Scania D1 12 56A03PE“ dyzelinis variklis su turbokompresoriumi, kuris generuoja beveik 500 AG.

 

22 tonas sveriantis šarvuotis pasiekia 100 km/h greitį ir gali vienu degalų papildymu nuvažiuoti iki 1000 km (min. 500 km, priklausomai nuo versijos). Šarvuotis yra beveik 8 m ilgio ir beveik 3 m pločio.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(0)
(30)

Komentarai ()