„Gali prasidėti fronto žlugimas arba masinis maištas.“ Ždanovas skelbia pavojų. Kas nutiko  ()

Ždanovas pabrėžė labai svarbų momentą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vakarų žiniasklaida pranešė, kad praėjusį mėnesį Putinas siuntė signalus Jungtinėms Valstijoms apie savo pasirengimą aptarti saugumo priemones Kyjivui. Esmė ta, kad Rusijos Federacijos prezidentas gali užmerkti akis prieš Ukrainos įstojimą į NATO, tačiau tuo pat metu reikalaus visiškos okupuotų teritorijų kontrolės.

Pasak Ukrainos ginkluotųjų pajėgų atsargos pulkininko Olego Ždanovo, tai tikrai gali būti tiesa. Kremlius aiškiai supranta, kad Rusijos kariai ilgai neatlaikys karo veiksmų tempo, kuris stebimas šiandien. Fronte okupantai jau jaučia sunkiosios technikos ir ginkluotės trūkumą. Galų gale, jei didžiuliai Rusijos Federacijos žmogiškieji ištekliai liks be tankų ir artilerijos, tai gali lemti fronto žlugimą arba masinį maištą ir nepaklusnumą fronto linijoje.

Tokią nuomonę Olegas Ždanovas išreiškė interviu „YouTube“ kanalui „Fabrika novostei“.

„Todėl Kremlius nuolat siųs tokius signalus (Vakarams – red.), – prognozavo analitikas. – Bet, žinote, aš labiau nerimauju ne dėl Vašingtono, o dėl Kyjivo. Svarbiausia, kad pas mus šie signalai nebūtų išgirsti. Yra informacijos, kad jau rengiami įvairaus lygio susirinkimai, kuriuose svarstoma ši galimybė“.

 

Deja, toks scenarijus, su sąlyga, kad negausime iš partnerių įrangos ir ginklų, yra gana realus. Kariauti su kastuvais prieš tankus, kaip sakė Kuleba, nepavyks, pažymėjo karo ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(38)
(-15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: