Vyksta pasirengimas. Putinas Baltijos šalyse surado nacizmą  ()

Pasaulis puikiai žino, kur veda Putino pareiškimai apie nacizmą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Putinas pats asmeniškai prabilo apie „nacizmą“ Baltijos šalyse. Tik „nacizmas“ oficialioje Rusijos retorikoje nereiškia nacizmo kaip tokio. „Nacizmas“ yra tik gana bauginantis tam tikros egzistencinės grėsmės, kurią skelbia valstybė ar valstybių grupė ir prieš kurią Rusijos valdžios institucijos imasi oficialių priemonių, pavadinimas, savo „Facebook“ paskyroje teigia politologas Petro Oleščiukas.

Kadangi „nacizmas“ yra „egzistencinė grėsmė“, paskelbimas, kad kažkur yra būtent nacizmas, reiškia, kad į jį ne tik galima, bet ir būtina reaguoti. Nes kaip gi jo neignoruoti? Štai kodėl svarbu, kad Rusijos valdovas asmeniškai kalbėjo apie „nacizmą“ Baltijos šalyse. Jei apie tai kalba propagandistai per televiziją – tai galima iškraipyti kaip „asmeninę nuomonę“, bet jei „pirmuoju asmeniu“ – tai jau oficiali pozicija.

Matome pirmąjį oficialaus informacinio pasirengimo Rusijos imperijos agresijai prieš Lietuvą, Latviją ir Estiją etapą, tvirtina politologas. Būdinga ir tai, kad jos viską suprato iš karto, pradėjusios įgyvendinti sienos stiprinimo programą. Ilgą laiką vienintelis dalykas, kuris stabdė Rusijos agresorių, buvo „5-asis NATO straipsnis“, kuris turėjo reikšti JAV gynybą. Tačiau JAV sparčiai praranda bet kokią valią ir norą ką nors ginti ir kam nors padėti, įžengdamos į politinių sukrėtimų laikotarpį. Kai ši turbulencija pasieks tam tikrą lygį, pagunda išbandyti Vakarų jėgą rusams taps pernelyg rimta.

 

Įdomu tai, kad Vakarai vis dar turi visas galimybes sustabdyti Rusijos agresiją, nes jų potencialas vis dar daug didesnis nei Rusijos. Nėra apie ką kalbėti. Tačiau psichologiškai jie nėra pasiruošę ir ilgai nenori kovoti. Ir rusai tai supranta.

 

„Aišku, kad Europos niekas neužkariaus. Manau, kad kol kas maksimalūs rusų ketinimai yra koridorius į Kaliningradą ir kai kuriuos pasienio miestus. Tik tam, kad parodytų jėgą. Bet tai kol kas. Svarbiausia čia – toliau griauti pasaulio saugumą“, – teigia P. Oleščiukas.

Trumpai tariant, niekas neturėtų turėti jokių iliuzijų, perspėja politologas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(10)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: