„Tai spąstai. Jie pakliuvo.“ Smogė į galingą Vokietijos ginklą (Video)  ()

Norėdami sunaikinti palyginti nebrangų IRIS-T sistemos maketą, okupantai panaudojo „Iskander“ tipo raketą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Z-kanalai internete giriasi vaizdo įrašu, kuriame užfiksuota tariamai sunaikinta IRIS-T sistema Ukrainoje. Tam buvo panaudota balistinė raketa. Tačiau Ukrainos žiniasklaida rašo, kad priešo raketa pataikė į maketą.

Propagandistai rašo, kad Vokietijos IRIS-T įrenginys buvo sekamas žvalgybos Charkivo srityje.

Neva instaliacijos koordinatės buvo greitai perduotos Rusijos armijai. Vos po kelių minučių priešas smogė raketa. Z-kanalai taip pat rašo, kad pati instaliacija buvo Merefoje netoli Charkivo.

Z-kanalai teigia, kad vokiečių instaliacija stovėjo šalia oro gynybos padalinio, kur anksčiau tariamai buvo sunaikinta oro gynybos sistema S-300.

Ukrainos gynybos ministerija informacijos apie IRIS-T nepateikė, tačiau nemažai Ukrainos viešų puslapių teigia, kad priešas smogė labai geram maketui.

 

Vaizdo įraše matyti, kad pačiame įrenginyje nėra kai kurių svarbių dalių. Iš viso buvo pagaminti trys tokie maketai. Vieno kaina yra apie 10 000 dolerių, o vienos „Iskander“ raketos – apie 2 milijonus dolerių.

Informaciją patvirtino ir analitikai iš „Deaidua“, kurie nuolat stebi karinę pagalbą iš Vokietijos.

 

Ekspertai teigia, kad rusiškame vaizdo įraše matyti tik paleidimo priemonės sunaikinimas, o ne visa sistema. Antenos ant instaliacijos yra vienodo ilgio, nors iš tikrųjų jos skiriasi. Be to, aplink juos nėra laidų. Vaizdo įraše nerodoma hidraulinė sistema, kuri turėtų būti ant įrenginio. Ir radaras vaizdo įraše nėra tas, kurį turi tikrasis TRML-4D.

Dar 2023 m. gruodžio pradžioje Dolgincevo aerodrome įsibrovėliai sunaikino Su-25, kuris iš tikrųjų pasirodė esąs geras orlaivio modelis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(147)
(6)
(141)

Komentarai ()