Netikėta! Ukraina gali gauti legendinius „Tiger“. Kiek tai realu?  ()

Derybos dėl šio ginklo yra susijusios su tuo, kad Australijos ginkluotosios pajėgos planuoja nutraukti 22 „Tiger“ eksploataciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-02 Netikėta! Ukraina gali gauti legendinius „Tiger“. Kiek tai realu?  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu vyksta derybos tarp Ukrainos ir Australijos dėl galimo tankų „Abrams“ ir atakos sraigtasparnių „Tiger“ perdavimo.

Derybas paskatino Australijos kariniai atnaujinimai, įskaitant senstančių M1A1 „Abrams“ tankų pakeitimą nauja M1A2 SEPv3 versija, taip pat planai nutraukti 22 sraigtasparnių „Tiger“ eksploataciją. Spėjama, kad įranga iš ginkluotųjų pajėgų turėtų būti išimta iki 2025 m.

Tai praneša „Financial Review“. Tačiau, pasak „Defense Express“, tai dar nėra oficiali informacija.

Ekspertai pabrėžia, kad sprendimas įsigyti naujus „Abrams“ M1A2 SEPv3 tankus buvo priimtas vykdant Land 907 Phase 2 programą 2021 metais. Iš pradžių buvo planuota įsigyti 160 vienetų M1A1 tankų korpusų, kurie vėliau turėjo būti atnaujinti iki 75 vienetų M1A2 SEPv3. Be to, pagal šią programą taip pat buvo tikimasi įsigyti 29 M1150 šturmo mašinas, 18 M1074 šturmo tiltų ir 6 M88A2 „Hercules“ kovines evakuacijos mašinas.

 

Pagal planus, manoma, kad įsigijus ir modernizavus šias mašinas bus visiškai atnaujintas Australijos tankų parkas, pakeičiant esamus 59 M1A1 SA tankus. Tankai buvo įsigyti JAV 2006 m., anksčiau naudoti.

Be to, 2021 m. Australijos gynybos departamentas nusprendė atsisakyti atakos sraigtasparnių „Tiger“ naudojimo, o vietoj to perėjo prie amerikietiško AH-64E „Apache Guardian“. Pagal planą, 2025 metais bus pradėti tiekti 29 sraigtasparniai, skirti ne tik visiškai pakeisti 22 sraigtasparnius „Tiger“, bet ir išplėsti atakos sraigtasparnių parką.

 

„Defense Express“ teigimu, sunku įsivaizduoti scenarijų, pagal kurį tokia formuluotė net iškiltų derybose dėl galimos pagalbos.

 „Taigi, grįžtant prie Australijos „Abrams“ tankų ir atakos sraigtasparnių „Tiger“ perdavimo realumo vertinimo, kol kas labai tikėtina, kad į sąrašą buvo įtraukti tik pavyzdžiai, kuriuos teoriškai būtų galima perkelti. Tuo pačiu, kalbant apie atakos sraigtasparnius – tikėtis „Tiger“ bet kokiu atveju yra gana sunku“, – reziumavo ekspertai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(1)
(12)

Komentarai ()