JAV patarė pagalvoti. Zelenskis vaikšto plonyte riba  ()

Sensacingas pareiškimas sukėlė griežtą Vakarų reakciją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-03 JAV patarė pagalvoti. Zelenskis vaikšto plonyte riba  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos vyriausybė informavo Baltuosius rūmus, kad prezidentas Volodymyras Zelenskis nusprendė atleisti savo vyriausiąjį vadą generolą Valerijų Zalužną, ir tai bus rimčiausias personalo pertvarkymas per visą karą.

Apie tai praneša laikraštis „The Washington Post“, remdamasis dviem su diskusijomis susipažinusiais asmenimis.

Baltųjų rūmų pareigūnai nepalaikė ir neprieštaravo atsakingam sprendimui, bet pripažino, kad tai suverenus prezidento pasirinkimas, sakė šie žmonės, kalbėję su anonimiškumo sąlyga.

V. Zelenskis dar nepriėmė oficialaus įsako dėl V. Zalužno nušalinimo ir neaišku, kada tai gali įvykti. Ankstesnis Vašingtono pareiškimas, apie kurį anksčiau nebuvo pranešta, atspindi įtakingą Jungtinių Valstijų, kaip galingiausios Ukrainos karinės ir politinės rėmėjos, vaidmenį.

Dėl išankstinio įspėjimo Baltieji rūmai taip pat galėjo paraginti Zelenskį persvarstyti šį svarbų sprendimą, net jei jis būtų nusprendęs to nedaryti.

Zalužno, vieno populiariausių Ukrainos visuomenės veikėjų, pasitraukimas gali paveikti karių moralę ir pakirsti Vakarų donorų pasitikėjimą, nes Ukrainos kariuomenė bando atremti Rusijos pajėgų puolimą. Jis ir V. Zelenskis nesutarė dėl skirtingos strategijos, kaip kovoti su nesėkmėmis mūšio lauke, nes karas tęsiasi jau trečius metus.

 

Tačiau bet koks Jungtinių Valstijų žingsnis mesti iššūkį V. Zelenskiui, populiariam veikėjui, kuris privačiuose pokalbiuose yra užsiminęs, kad naujas vadas galėtų atgaivinti Kyjivą, gali būti laikomas netinkama įtaka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(17)
(-12)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: