„Rusija sumokės.“ Vakarai skelbia genialų planą  ()

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen su Rusijos Federacija siejamus pinigus pasiryžusi panaudoti Ukrainos labui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Europos Sąjunga ir G7 šalys ieško būdų, kaip įšaldytus Rusijos turtus panaudoti Ukrainai finansuoti. Konkrečiai, diskutuojama apie planą panaudoti daugiau nei 250 mlrd. USD užblokuoto Rusijos centrinio banko turto kaip užstato, padėsiančio finansuoti šalies atsigavimą.

Apie tai praneša „Bloomberg“. Pažymėta:

• Ukrainos sąjungininkai gali naudoti pinigus, kad suteiktų finansinę pagalbą jos atstatymui;

• įšaldytas Rusijos turtas šiuo atveju bus naudojamas kaip užstatas skolai grąžinti.

„Dabar diskusijos vyksta techniniu lygiu. Tai yra, politinis sprendimas dar nepriimtas“, – rašoma pranešime.

Pabrėžiama, kad plano šalininkai mano, kad Rusija bet kokiu atveju privalės sumokėti Ukrainai už padarytą žalą. Ir jei ji atsisako tai padaryti, „gali būti pareikšti ieškiniai dėl įšaldyto Rusijos Federacijos turto“.

 

„G7 pažadėjo priversti Rusiją sumokėti už Ukrainos atkūrimą. Ir įšaldys turtą pagal sankcijas, kol ji to nepadarys“, – pažymėjo analitikai.

Medžiagos autorių teigimu, pagal planą įšaldytą Rusijos Federacijos turtą panaudoti kaip užstatą pagalbai Ukrainai numatoma sukurti specialią struktūrą. Kuri išleis nulinės atkarpos obligacijas, užtikrintas atšaukiamu užstatu.

Tokiu atveju bus nustatyta užstato hierarchija. Kuriam turtui priklauso:

Euroclear – tarptautinis depozitoriumas Belgijoje, kuriame saugoma daugiau nei 190 mlrd. eurų Rusijos centrinio banko turto;

 

• bankai.

Kartu atrodo, kad Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen su Rusijos Federacija siejamus pinigus pasiryžusi panaudoti Ukrainos labui. Visų pirma ji anksčiau pareiškė, kad „Rusija turi mokėti už ilgalaikį Ukrainos atkūrimą“.

„Visi prisimename, kad praėjusių metų kovą kartu priėmėme svarbų politinį sprendimą sulaikyti Rusijos suverenų turtą. Žvelgiant iš politinės pusės, sutarėme, kad galiausiai Rusija turi sumokėti už ilgalaikį Ukrainos atsigavimą“, – sakė ji.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()