„Karinė kolona M-10 greitkelyje.“ Kažkas nutiko. Link Lenkijos lekia armija  ()

Nėra jokio paaiškinimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmadienį, vasario 5 d., Baltarusijos vairuotojai pranešė, kad Pinsko srities (Bresto srities, besiribojančios su Lenkija) keliuose susidūrė su karinės technikos vilkstinėmis.

Sekmadienio, vasario 4 d., vakarą oficialiame Pinsko srities „Telegram“ kanale buvo pranešta, kad tai „suplanuotų Baltarusijos kariuomenės veiksmų dalis“. Ar tikrai?

Vietos valdžios teigimu, karinės kolonos pastebėtos M-10 greitkelyje, taip pat kitose kelio atkarpose, vedančiose į Pinsko rajono miestus.

Pinsko rajono valdžia nepateikia jokių oficialių tokio karinės technikos judėjimo rajone priežasčių.

Nėra jokio paaiškinimo, ar tai dar vienos pratybos, ar sienos stiprinimas, ar kokia kita priežastis.

Portalas „Media Polesie“ primena, kad, prieš dvejus metus, nuo vasario 10 d., Polesėje vyko bendros Baltarusijos ir Rusijos Federacijos karių pratybos.

„Pagrindinė užduotis buvo praktikuoti gynybines operacijas nustatytose linijose, siekiant apsaugoti Baltarusijos valstybės sieną, taip pat ir pietų kryptimi, o taip pat kovoti su terorizmu... Rusijos kariai buvo dislokuoti Pinsko srities miškuose ir atliko kovinį taktinių raketų sistemos „Točka“ paleidimą poligone Stolino srityje“ – informavo štabas.

 

Ir, praėjus lygiai dviem savaitėms nuo šių „pratybų“ pradžios, prasidėjo karas... Polesės teritorija buvo panaudota Rusijos kariuomenės puolimui prieš Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(64)
(102)
(-38)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: