„NATO įsitraukia į karą!“ Rusija žino tai, ko nežino kiti  ()

Rusijos žiniasklaida sugeba išsiaiškinti tai, ko nežino jos priešininkai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjo beveik dveji karo Ukrainoje metai. Švieži ISW žemėlapiai nerodo jokių didesnių pokyčių, palyginti su vakarykšte diena.

Tačiau karas vyksta ne tik fronto linijose. Pavyzdžiui, Ukrainos dronas naktį atakavo Volgogrado naftos perdirbimo gamyklą („Lukoil“), didžiausią pietų Rusijoje. Kilo didžiulis gaisras, kurį pavyko užgesinti tik ryte. Naftos perdirbimo gamykla kelioms valandoms sustabdė darbą, rašo Rusijos valstybės veikėjas, politikas, ekonomistas ir rašytojas Alfredas Kochas.

Tokio pobūdžio išpuoliai, Kocho nuomone, yra labai veiksmingi, jei jie tęsis ir bus eskaluojami, būtent tai anksčiau ar vėliau sustabdys Rusijos agresiją, nes bus sunaikinta pati karo infrastruktūra.

Rusai, žinoma, nutaiso linksmą veidą ir sako, kad jų oro gynybos pajėgos numušė droną, o ant gamyklos nukrito tik jo nuolaužos. Bet tada nelabai aišku, nuo ko tokia priešlėktuvinė gynyba saugo, jei nuolaužos nukrenta ant objekto, kurį ji turėtų saugoti? Ir tuo pasakos nesibaigia.

„RIA Novosti“ netikėtai išleido galingą kūrybą, teigia Kochas. Cituodama „informuotą šaltinį“, ji pranešė, kad „Didžioji Britanija pasiūlė NATO sąjungininkams apsvarstyti galimybę pasiųsti į Ukrainą aljanso ekspedicinį korpusą, taip pat nustatyti neskraidymo zoną virš Kyjivo valdžios kontroliuojamos teritorijos ir padidinti ginkluotės bei įrangos tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms“.

 

Ten parašyta kur kas daugiau. Ir apie strategiškai svarbių objektų Rusijos teritorijoje bombardavimą, ir apie būtinybę sutelkti didelį NATO pajėgų kontingentą Suomijos pasienyje su Rusija, kad Putinas būtų priverstas „išsklaidyti“ savo pajėgas, ir t. t.

„Galbūt nepakankamai atidžiai ieškojau“, – rašo A. Kochas, – „Bet Vakarų žiniasklaidoje nieko panašaus neradau. Vadinasi, „RIA Novosti“, padedama kažkokio tik jai žinomo „kompetentingo“ šaltinio, išsiaiškino tai, ko nežino net Anglijos žiniasklaida? Kas tas šaltinis? Sprendžiant iš to, kad nenurodoma, kur jis yra, tai galėtų būti Rusijos „gerai informuotas“ šaltinis, ar ne?“

 

Kas tai? Tikras nutekėjimas ar kokia nors nauja Rusijos valstybinės žiniasklaidos pradėta dezinformacijos kampanija? Jei tai dezinformacijos kampanija, koks jos tikslas? Dėl ko visa tai vyksta? Iš kur šis keistas bandymas išmesti į viešumą idėją apie tiesioginį NATO įsikišimą į karą? Būtų suprantama, jei tai darytų Ukrainos žiniasklaida: toks scenarijus Ukrainai labai vilioja. Bet kodėl tai turėtų daryti rusai, stebisi Kochas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(13)
(5)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: