„Situacija labai rimta.“ Lenkija neatmeta Rusijos puolimo galimybės. Kremliaus reakcija  ()

Lenkijos gynybos ministras neatmetė ir blogiausio scenarijaus, kai Ukraina pralaimi karą, o Rusija pradės agresiją prieš NATO šalis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl karo Ukrainoje padėtis pasaulyje dabar įtempta. Gali būti, kad jei Ukraina bus nugalėta, Rusija puls NATO, ypač Lenkiją.

Apie tai interviu Lenkijos leidiniui „Super Express“ kalbėjo Lenkijos krašto apsaugos ministras Wladyslawas Kosiniak-Kamysz.

Kosinyak-Kamysz pabrėžė, kad nereikia priprasti prie karo Ukrainoje.

„Prie karo negalima priprasti, negalima jo pamiršti. Situacija tikrai labai rimta, ir vis daugiau šalių tai jaučia“, – sakė ministras.

Rusijos agresija prieš NATO

Jis atsakė į klausimą, ar pagal blogiausią scenarijų, jei Ukraina pralaimi karą, ar Rusija planuoja agresiją prieš NATO šalis ir Lenkiją.

„Aš vertinu bet kokį scenarijų ir rimčiausiai žiūriu į pačius blogiausius. Toks yra gynybos ministro vaidmuo toje situacijoje, kurioje šiandien atsidūrėme. Tai nėra tušti žodžiai“, – pažymėjo ministras.

„Padėtis pasaulyje labai rimta. Tai ne tik Ukraina, tai ir Raudonosios jūros bei Ramiojo vandenyno regionai. Turime būti pasiruošę kiekvienam scenarijui, todėl atliekame auditą, darome išvadas, užpildome spragas, pavyzdžiui, dėl ginklų“, – sakė Lenkijos gynybos ministras.

Rusijos reakcija į Kosinyak-Kamysz pareiškimą

 

Rusijos prezidento atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas atsakė į Lenkijos ministro pareiškimą. Jis sakė, kad Europos politikams „dabar reikia kažkaip išpūsti savo viešąją nuomonę, dirbtinai juos sujaudinti, sugalvoti išorinį priešą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(0)
(12)

Komentarai ()