Ekvadoras ketina Ukrainai perduoti labai reikalingą ginklą  ()

Karinė parama Ukrainą pasiekia iš visų pasaulio kraštų. Pranešama, kad Ekvadoras Ukrainai ketina perduoti 6 labai svarbias sistemas, kurios dar buvo iš papildomai atnaujintos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Infodefensa.com praneša, kad Ekvadoras Ukrainai per JAV perduos šešias artimojo nuotolio oro gynybos sistemas 9K33M3 „Osa-AKM“. Tai, žinoma, yra JAV pastangų rezultatas. JAV visame pasaulyje ieško sovietinių ir rusiškų ginklų sistemų, kurias galėtų perduoti Ukrainai, nes ukrainiečiai jomis jau moka naudotis. Ekvadoras mainais gaus tam tikras amerikietiškas technologijas, apmokymus, dalis ir kitus dalykus, kurie turėtų sustiprinti Ekvadoro saugumą.

Neaišku, kokios būklės yra Ekvadoro „Osa-AKM“, bet apie jų atnaujinimą ir techninę priežiūrą buvo kalbama dar prieš Rusijos invaziją į Ukrainą. Šios sistemos bus paruoštos, atnaujintos ir greitai stos į stiprėjančias Ukrainos oro gynybos gretas.

Artimojo nuotolio oro gynybos sistemos Ukrainai labai reikalingos, nes jos gali padėti gintis nuo santykinai mažesnio dydžio grėsmių - dronų, sparnuotųjų raketų. Šaudyti dronus didelėmis raketomis yra netaupu - raketų arsenalas yra ribotas ir geriau jas tausoti didesniems taikiniams. Be to, trumpojo nuotolio sistemos yra labai mobilios, greitai dislokuojamos ir panaudojamos. 

9K33 „Osa“ tarnybą pradėjo 1971 metais. Tai - 6x6 važiuoklė su šešiais raketų paleidimo vamzdžiais, radaru ir kita įranga. „Osa“ gali pastebėti taikinius maždaug 30 km atstumu. Paleista raketa lekia apie 15 km ir gali šauti į 12 km aukštį. 9M33M3 raketa sveria 170 kg, iš kurių 16 yra kovinės galvutės svoris. 9K33 „Osa“ išvysto 80 km/val. greitį kelyje ir plaukia 8 km/val. greičiu.

 

Beje, tai Ukraina pardavė tas „Osa-AKM“ sistemas Ekvadorui. Ir dabar džiaugsis jas susigrąžinusi. „Osa“ oro gynybos sistemos yra gana senos - paskutinės buvo pagamintos dar 1988 metais. Bet jos yra labai paprastos, paprastai naudojamos ir pigios - pats tas pigiems rusų dronams naikinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(59)
(3)
(56)

Komentarai ()