„Nepavyko su Ukraina“. Prieš kitą valstybę. Rusija pradėjo naują hibridinį karą  ()

Šalies vadovės teigimu, karinio jūrų laivyno bazės statyba okupuotoje Abchazijos autonominėje respublikoje kelia rimtą grėsmę strateginiam saugumui Juodojoje jūroje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusija pradėjo naują hibridinį karą prieš Sakartvelą. Tai savo metiniame pranešime parlamentui pareiškė respublikos prezidentė Salome Zurabišvili, praneša „Echo Kavkaza“ (Laisvės radijas) .

Savo kalboje Zurabišvili pažymėjo, kad Rusija ir toliau aktyviai kariauja hibridinį karą prieš Sakartvelą, nepaisant nesėkmės Ukrainoje, naudodama visas turimas priemones.

„Rusija nesugebėjo palaužti Ukrainos, be to, nesugebėjo pakirsti Europos vienybės ir solidarumo ir net ją sustiprino. Nepaisant nesėkmės arba dėl jos, Rusija pradėjo naują hibridinį karą prieš Sakartvelą, kuriam naudoja visas formas ir ginklus“, - pažymėjo Zurabišvili.

Ypatingą dėmesį Zurabišvili skyrė Rusijos planams Ochamčiro uostą paversti karine baze. Kalbama apie uostą, esantį Abchazijos Autonominės Respublikos (Sakartvelo teritorija) teritorijoje.

Ji pabrėžė, kad tokiu Rusijos žingsniu siekiama konfrontaciją perkelti į Juodąją jūrą ir kelia rimtą grėsmę strateginiam regiono saugumui.

 

„Rusijos planu paversti Ochamčiro uostą karine baze siekiama konfrontaciją perkelti į Juodąją jūrą, į mūsų teritorinius vandenis, taip sukeliant grėsmę strateginei Juodosios jūros perspektyvai“, – tęsė ji.

Zurabišvili teigimu, okupuotose teritorijose tęsiasi žmogaus teisių pažeidimai, vietinių gyventojų bauginimas ir persekiojimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(0)
(11)

Komentarai ()