Zelenskis pasirašė. Ukrainoje atsirado nauja kariuomenės rūšis. Kokias užduotis ji atliks  ()

Dronai įrodė savo efektyvumą mūšiuose ant žemės, ore ir jūroje. Nepilotuojamų sistemų pajėgos ginkluotųjų pajėgų struktūroje reikalingos norint užtikrinti tinkamą planavimo lygį ir logistikos kokybę, pažymėjo prezidentas Volodymyras Zelenskis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Antradienį, vasario 6 d., prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė dekretą dėl Ukrainos ginkluotųjų pajėgų pajėgumų didinimo, sukuriant ​​nepilotuojamų sistemų pajėgas. Apie tai jis pranešė per vakarinį kreipimąsi.

„Ką tik pasirašiau dekretą, kuriuo mūsų gynybos pajėgose pradedama kurti atskiros rūšies pajėgos – nepilotuojamų sistemų pajėgos. Ir tai ne ateities klausimas – tai artimiausiu metu turėtų duoti labai konkretų rezultatą“, – sakė Volodymyras Zelenskis.

Jis pažymėjo, kad šie metai turėtų tapti lemiami daugeliu aspektų, taip pat ir mūšio lauke. Prezidentas pabrėžė, kad bepiločiai orlaiviai įrodė savo efektyvumą mūšiuose ant žemės, ore ir jūroje. Visų pirma, bepiločių orlaivių dėka Ukraina sugebėjo pakeisti saugumo situaciją Juodojoje jūroje. Be to, Ukrainos kariuomenė naudoja dronus atremdama puolimus ant žemės.

Volodymyras Zelenskis pažymėjo, kad šiuo metu reikia specialių etatų darbui su dronais, specialiųjų padalinių, efektyvaus mokymo, patirties sisteminimo, gamybos masto ir geriausių šios srities idėjų bei specialistų pritraukimo. Tai kariuomenės, Gynybos ministerijos ir vyriausybės uždavinys. Nepilotuojamų sistemų pajėgos bus kuriamos siekiant užtikrinti tinkamą planavimo lygį ir logistikos kokybę kariuomenės struktūroje.

 

Ministro Pirmininko pavaduotojas Mychailo Fedorovas sakė, kad sprendimas sukurti nepilotuojamų sistemų pajėgas yra labai svarbus ir istorinis.

„Svarbus ir istorinis sprendimas! Dronų potencialas yra nepaprastai didelis. Sprendimas sukurti nepilotuojamų sistemų pajėgas bus galingas postūmis technologinei ir novatoriškai Ukrainos ginkluotųjų pajėgų plėtrai“, - sakė Fedorovas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(10)
(0)
(10)

Komentarai ()