Rusija gali atakuoti Danijos salą. Žvalgyba skelbia apie grėsmę NATO  ()

Rusijos Federacijos lėktuvai ir laivai gali vykdyti provokacijas prieš Daniją, sakė gynybos ministras Trolsas Lundas Poulsenas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos pajėgos buria pajėgas, kad keltų grėsmę Baltijos šalims ir kitoms NATO valstybėms narėms. Tačiau vargu ar Kremlius išdrįs pulti Daniją, bet reikia būti pasiruošus provokacijoms.

Galimas Rusijos Federacijos puolimo pavojus buvo aptartas gynybos ministro Trolso Lundo Poulseno susitikimo su parlamentarais metu. Atsakymo fragmentą Danijos karinės žvalgybos tarnyba (Forsvarets Efterretningstjeneste, FE) paskelbė ministerijos portale.

Danijos parlamentarai klausė, kodėl kai kurios Danijos ir Švedijos salos, tokios kaip Bornholmas ir Gotlandas, kariniuose žemėlapiuose pažymėtos raudonai. Visų pirma, ar tai reiškia, kad gresia tiesioginis Rusijos Federacijos puolimas.

Parlamentarai išgirdo, kad tiesioginės grėsmės šioms saloms, ypač Bornholmui, nėra. 2024 m. vasario mėn. duomenimis, Maskva neturi pakankamai karinių pajėgų, kad galėtų jas mesti į Baltijos jūrą ir pulti bet kurią NATO narę.

Tačiau ministras pabrėžė, kad Rusija ir toliau stiprina savo karius. Be kita ko, jis planuoja kurti naujus padalinius Baltijos šalyse.

Pareigūnas pažymėjo, kad Kremlius gali vykdyti provokacijas, kurios nesiekia „NATO karinio atsako“ slenksčio. Visų pirma, kalbama apie „karinių orlaivių vykdomą nacionalinių teritorinių sienų pažeidimą arba karo laivų pasirodymą, sonarų naudojimą ar kariuomenės telkimą“. Dėl to rusai iki šiol „išvengė“ susirėmimo su NATO, tačiau situacija trapi.

 

Bornholmas – sala Baltijos jūroje, esanti 300 km į vakarus nuo Rusijos Kaliningrado. Netoli salos, eina neveikiančio dujotiekio „Nord Stream 2“ trasa. Remiantis tarpiniais tyrimo rezultatais, kai kurie įvykio požymiai rodo galimą Ukrainos specialiųjų tarnybų įsitraukimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(11)
(1)
(10)

Komentarai ()