[ŽT] „Nesutinku. Situacija nėra pavojingesnė nei prieš 10 metų.“ Kitokia NATO šalies kariuomenės vado nuomonė  ()

Rusija gali užpulti NATO šalis – tokių balsų vis dažniau pasigirsta žiniasklaidoje. Generolai ir politikai ragina rengtis karui, tačiau yra kalbančių ir kitaip.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

NATO karas su Rusija neišvengiamas, o gal net netrukus prasidės – tokios prognozės jau kurį laiką kelia vis didesnį nerimą. Tačiau yra ir tokių karo vadų, kurie mano, kad šiuo metu pasaulinio konflikto tikimybė visai nedidelė. Latvijos ginkluotųjų pajėgų vadas generolas Leonidas Kalninšas yra vienas iš jų, rašo Lenkijos portalas „Super express“.

Latvijos kariuomenės vadas, kurį cituoja agentūra LETA, sakė, kad žiniasklaidoje pasirodantys pareiškimai apie didėjančią karo su Rusija grėsmę yra skirti tik paskatinti didinti išlaidas gynybai. „Mano, kaip Latvijos, NATO šalies, kariuomenės vado, nuomonė yra tokia, kad aš nesutinku su tokiomis prognozėmis. Visais pareiškimais ir prognozėmis apie karo tikimybę siekiama mobilizuoti Vakarų visuomenes, kurios pradeda pavargti remti Ukrainą“, – agentūrai LETA sakė generolas Leonidas Kalninšas.

 

„Iš tikrųjų situacija nėra pavojingesnė nei prieš 10 metų. Mes visada suvokėme Rusiją kaip grėsmę“, – sakė latvių vadas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(9)
(1)
(8)

Komentarai ()

Susijusios žymos: