„Jei sabotažas tęsis, imsimės ryžtingų veiksmų.“ Nebejuokinga. Rusija grasina Lietuvai. Kas nutiko  (5)

Baltijos šalių reikalų patikėtiniai Maskvoje buvo iškviesti į Rusijos užsienio reikalų ministeriją.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-02-08 „Jei sabotažas tęsis, imsimės ryžtingų veiksmų.“ Nebejuokinga. Rusija grasina Lietuvai. Kas nutiko  (5)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vasario 6 dieną Baltijos šalių reikalų patikėtiniai Maskvoje buvo iškviesti į Rusijos užsienio reikalų ministeriją, savo oficialioje svetainėje pranešė šalies agresorės Užsienio reikalų ministerija.

Diplomatai buvo iškviesti dėl „netinkamo Latvijos, Lietuvos ir Estijos valdžios reagavimo į pakartotinius Rusijos raginimus užtikrinti saugumą per šių metų kovą vyksiančius Rusijos Federacijos prezidento rinkimus“.

Rusijos Federacijos užsienio reikalų ministerija reikalauja, kad Latvijos, Lietuvos ir Estijos valdžios institucijos imtųsi „visų būtinų priemonių rinkėjų saugumui užtikrinti“, taip pat Rusijos ambasadų darbuotojų balsavimo metu.

Lietuvos, Latvijos ir Estijos atstovai ministerijoje išgirdo, kad, jei šių šalių valdžia per rinkimus sukels „sunkumus“, Rusijos piliečiai šiose šalyse „rimtai protestuos“.

„Jei sabotažas tęsis, imsimės ryžtingų veiksmų“, – nurodė Rusijos užsienio reikalų ministerija.

 

Prisiminkime, kad Estijos užsienio reikalų ministerija leido Rusijai savo teritorijoje atidaryti tik vieną balsavimo apylinkę vadinamiems „prezidento rinkimams“ 2024 metų kovą – Rusijos ambasadoje Taline.

Pernai ES vyriausiasis diplomatas Josepas Borrellis Europos Sąjungos vardu pasmerkė Rusijos planus 2024 metų kovo 15–17 dienomis surengti prezidento rinkimus Rusijoje, įskaitant ir okupuotas Ukrainos teritorijas.

Taip vadinami Rusijos prezidento rinkimai, kuriuose laimės Vladimiras Putinas, numatyti kovo 17 dieną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(33)
(-30)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (5)

Susijusios žymos: