„Mes pasirengę ginti Šiaurės Ameriką.“ Skelbiamas oro pavojus. Šalia JAV praskrido Rusijos branduolinės triados lėktuvai  (2)

„Tolimojo nuotolio lėktuvai priklauso vadinamajai branduolinei triadai, tačiau jie taip pat gali vykdyti atakas naudodami įprastas bombas ir raketas, įskaitant sparnuotąsias raketas“, – nurodė ministerija.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiaurės Amerikos oro erdvės gynybos vadavietė (NORAD) pranešė apie karinius lėktuvus Aliaskos oro gynybos identifikavimo zonoje. Buvo patvirtinta, kad jie priklauso Rusijai.

„Rusijos lėktuvai liko tarptautinėje oro erdvėje ir nepateko į JAV ar Kanados suverenią oro erdvę“, – sakoma NORAD pranešime.

Lėktuvai buvo pastebėti naktį iš antradienio į trečiadienį (vasario 6–7 d.).

Kaip savo pranešime sako NORAD, „Rusijos veikla Aliaskos oro gynybos identifikavimo zonoje (ADIZ) vyksta reguliariai ir nėra traktuojama kaip grėsmė“.

Taip pat buvo paaiškinta, kad ADIZ teritorija tęsiasi 150 mylių (apie 241,5 km) nuo JAV krantų. Šioje srityje pilotai privalo pranešti apie savo skrydį.

Lėktuvams sekti NORAD naudoja daugiasluoksnį gynybos tinklą, kurį sudaro palydovai, antžeminiai ir oro radarai bei naikintuvai.

„Mes išliekame pasirengę ginti Šiaurės Ameriką“, – sakoma pareiškime.

Kremliaus komentaras

Trečiadienį (vasario 7 d.) Rusijos Federacijos gynybos ministerija išplatino pranešimą spaudai, patvirtinantį, kad netoli Aliaskos skrido du bombonešiai Tu-95MS. Juos lydėjo sunkieji naikintuvai Su-30SM. Jų skrydis turėjo trukti apie devynias valandas ir vykti virš Beringo jūros ir Čiukčių jūros vandenų.

 

 

„Tolimojo nuotolio lėktuvai priklauso vadinamajai branduolinei triadai, tačiau jie taip pat gali vykdyti atakas naudodami įprastas bombas ir raketas, įskaitant sparnuotąsias raketas“, – nurodė ministerija.

„Skrydis buvo atliktas pagal tarptautines oro erdvės naudojimo taisykles. Rusijos tolimojo nuotolio aviacijos pilotai reguliariai skraido virš neutralių Arkties, Šiaurės Atlanto, Juodosios ir Baltijos jūrų bei Ramiojo vandenyno vandenų“, – sakė Rusijos Federacijos tolimojo nuotolio aviacijos vadas generolas Sergejus Kobylašas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(24)
(59)
(-35)

Komentarai (2)